2016-10-07 09:19

2016-10-07 10:28

Skanska säljer kontorshus till Vacse

KARLSTAD

Skanska har sålt den kontorsfastighet vid Tullholmsviken som man precis har börjat bygga för cirka 250 miljoner kronor.

Det är fastighetsbolaget Vacse som är köparen av det kommande fem våningar och 8 500 kvadratmeter stora kontorshuset dit MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ska flytta. Tillträde till huset beräknas till det andra kvartalet 2018.

– Vi ser framemot en lång och nära relation med MSB där vi får möjlighet att tillsammans skapa ett modernt kontor med högt ställda krav på både miljö, kvalité och funktion, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Bolaget ägs av sju pensionsstiftelser knutna till Apoteket, Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.

Det är fastighetsbolaget Vacse som är köparen av det kommande fem våningar och 8 500 kvadratmeter stora kontorshuset dit MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, ska flytta. Tillträde till huset beräknas till det andra kvartalet 2018.

– Vi ser framemot en lång och nära relation med MSB där vi får möjlighet att tillsammans skapa ett modernt kontor med högt ställda krav på både miljö, kvalité och funktion, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

Bolaget ägs av sju pensionsstiftelser knutna till Apoteket, Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.