2016-10-07 21:33

2016-10-07 21:33

Carin Coach fick pris i Coachee Awards

PRISUTDELNING

Carin Hansdotter Bladh, för NWT-läsare känd som Carin Coach, som på fredagen vann tredjepris på Coachee Awards i Göteborg.

Vad är det här för pris?

– Det är klienternas pris, så det är inte coachens pris utan den coachade personen eller gruppens. Jag tävlade i två klasser, näringsliv och skola. Jag trodde att näringsliv skulle vinna, jag var nästan hundra på det. Men det blev för skola som jag vann, juryn var totalt fascinerade av det bidraget.

Berätta lite om det ...

– För några år sedan hade Ilandaskolan ett projekt som hette entreprenör 3.0 som Handelskammaren höll i, där syftet var att skapa mötesplatser för skolan och näringslivet för att få bättre förståelse och övergång. Och då fick jag en förfrågan att vara med.

Några år sedan säger du, men det prisades ändå?

– Ja, och det har med resultatet att göra, för jag träffade 29 elever vid fyra tillfällen var och det var det resultatet som knockade juryn. För de här sågs som en värstingklass när de sattes ihop i sjuan, men när de gick ur nian hade de godkänt i alla ämnen, alla kom in på sitt förstahandsval på gymnasiet och de hade noll procents ogiltig frånvaro.

Hur viktigt är det att få en sådan utmärkelse?

– Det är otroligt viktigt för att belysa kraften i vad professionell coachning är och hur den fungerar oavsett verksamhetsgren. För det går att applicera överallt.

Hur går man vidare efter ett sådant här pris?

– Jag skulle gärna arbete mer med skolor som är nyfikna på hur man kan arbeta på det här sättet. Att hjälpa både elever och personal att hitta vägar till bra resultat och nu har jag bevis på att det går.

Vad är det här för pris?

– Det är klienternas pris, så det är inte coachens pris utan den coachade personen eller gruppens. Jag tävlade i två klasser, näringsliv och skola. Jag trodde att näringsliv skulle vinna, jag var nästan hundra på det. Men det blev för skola som jag vann, juryn var totalt fascinerade av det bidraget.

Berätta lite om det ...

– För några år sedan hade Ilandaskolan ett projekt som hette entreprenör 3.0 som Handelskammaren höll i, där syftet var att skapa mötesplatser för skolan och näringslivet för att få bättre förståelse och övergång. Och då fick jag en förfrågan att vara med.

Några år sedan säger du, men det prisades ändå?

– Ja, och det har med resultatet att göra, för jag träffade 29 elever vid fyra tillfällen var och det var det resultatet som knockade juryn. För de här sågs som en värstingklass när de sattes ihop i sjuan, men när de gick ur nian hade de godkänt i alla ämnen, alla kom in på sitt förstahandsval på gymnasiet och de hade noll procents ogiltig frånvaro.

Hur viktigt är det att få en sådan utmärkelse?

– Det är otroligt viktigt för att belysa kraften i vad professionell coachning är och hur den fungerar oavsett verksamhetsgren. För det går att applicera överallt.

Hur går man vidare efter ett sådant här pris?

– Jag skulle gärna arbete mer med skolor som är nyfikna på hur man kan arbeta på det här sättet. Att hjälpa både elever och personal att hitta vägar till bra resultat och nu har jag bevis på att det går.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.