2016-10-04 08:47

2016-10-04 11:35

Han ska utveckla stans arenor

KARLSTAD: "Har verkligen rätt kompetens"

Marcus Ekholm blir projektledare för arenautveckling i Karlstad. Det skriver Karlstads kommun i ett pressmeddelande. Han börjar sitt jobb vid årsskiftet och ska då börja förverkliga planerna i den så kallade arenautredningen.

Det finns stora behov av att utveckla idrottsarenorna i Karlstad. I den så kallade arenautredningen konstateras att till exempel Tingvalla idrottsplats är sliten och att det finns behov av att bygga tak över Tingvalla isstadion.

Utredningen föreslår också att det ska byggas nya arenor för bland annat fotboll och friidrott på Sannafältet i Karlstad.

För att arbeta vidare med utredningens olika förslag har nu en särskild projektledare anställts på kommunledningskontorets tillväxtcentrum.

– Jag är glad över att vi nu har hittat rätt person för uppdraget att utveckla arenastaden Karlstad. Marcus Ekholm har verkligen rätt kompetens. Han har erfarenhet från utvecklingsarbete i en kommun och är van vid att samverka med näringslivet samtidigt som han har värdefulla erfarenheter från idrottsvärlden, säger näringslivsdirektör Ulf Johansson i pressmeddelandet.

Marcus Ekholm kommer närmast från Forshaga kommun där han varit förvaltningschef för kultur, fritids- och näringslivsfrågor.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget i Karlstad. Jag vill skapa bra kontakter med olika aktörer så vi tillsammans kan skapa förutsättningar för att utveckla arenorna i Karlstad, säger Marcus Ekholm.

– Det här är ett väldigt viktigt uppdrag. Tack vare att vi snart har en bra projektledare på plats kommer vi att kunna jobba mer strukturerat med arenafrågan, säger kommunalrådet Maria Frisk (MP) i en kommentar.

Det finns stora behov av att utveckla idrottsarenorna i Karlstad. I den så kallade arenautredningen konstateras att till exempel Tingvalla idrottsplats är sliten och att det finns behov av att bygga tak över Tingvalla isstadion.

Utredningen föreslår också att det ska byggas nya arenor för bland annat fotboll och friidrott på Sannafältet i Karlstad.

För att arbeta vidare med utredningens olika förslag har nu en särskild projektledare anställts på kommunledningskontorets tillväxtcentrum.

– Jag är glad över att vi nu har hittat rätt person för uppdraget att utveckla arenastaden Karlstad. Marcus Ekholm har verkligen rätt kompetens. Han har erfarenhet från utvecklingsarbete i en kommun och är van vid att samverka med näringslivet samtidigt som han har värdefulla erfarenheter från idrottsvärlden, säger näringslivsdirektör Ulf Johansson i pressmeddelandet.

Marcus Ekholm kommer närmast från Forshaga kommun där han varit förvaltningschef för kultur, fritids- och näringslivsfrågor.

– Jag ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget i Karlstad. Jag vill skapa bra kontakter med olika aktörer så vi tillsammans kan skapa förutsättningar för att utveckla arenorna i Karlstad, säger Marcus Ekholm.

– Det här är ett väldigt viktigt uppdrag. Tack vare att vi snart har en bra projektledare på plats kommer vi att kunna jobba mer strukturerat med arenafrågan, säger kommunalrådet Maria Frisk (MP) i en kommentar.