2016-10-03 16:00

2016-10-03 16:00

Karlstad är årets främsta idrottskommun

KARLSTAD

Karlstad tog hem förstaplatsen när tidningen Sport & Affärers ranking av årets främsta idrottskommuner offentliggjordes idag. 

Sport & Affärer listar Sveriges främsta idrottskommuner på en huvudlista med de 25 främsta idrottskommunerna analyserade utifrån ett tjugotal kriterier.

– Jag är stolt och jätteglad, Karlstad är en attraktiv kommun med goda möjligheter till en aktiv fritid och ett brett idrottsliv, säger Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Motiveringen lyder:

"Bra bredd- och elitidrottskommun. Väl utvecklat idrottspolitiskt program med ett tydligt folkhälsoperspektiv. Bra stödformer för aktiviteter för nyanlända flyktingar. Särskilda satsningar på tjejer med invandrarbakgrund. Använder Karlstads universitet för integrationsforskning och projektmedverkan. Använder 0-taxa och har fyra samordnande föreningskonsulenter mot idrotts- och kulturföreningarna. Har bra träningsarenor för ungdomsidrott, men saknar arenor för vissa elitidrotter. Marknadsför elitlagen och eventen inom konceptet ”Great Event”. Mycket bra eventstrategi med fokus inom fem strategiområden. Målsättning att vara Sveriges fjärde främsta eventkommun. Bra genomföranderesurser och en tydlig organisationsstruktur inom kommunen för större event. Kommer att söka Baltic Sea Youth Games 2019 (ungdomstävling för 15 idrotter). Genomför nationella event inom flera idrotter (friidrott, fotbollslandskamper, curling och ishockey), men fortfarande ett fåtal internationella event. Flaggskeppet är Svenska Rallyt, Karlstads Grand Prix i friidrott och internationella curlingtävlingar. Relativt bra ohälsotal och kundnöjdhet när det gäller ”Bäst att bo”."

Nummer två på listan är förra årets vinnare Stockholm och på tredje plats kommer Linköping.

På listan över årets elitdrottskommuner hamnade Karlstad på tredje plats. Elitlistan är satt i relation till kommunens befolkningstal.

Sport & Affärer listar Sveriges främsta idrottskommuner på en huvudlista med de 25 främsta idrottskommunerna analyserade utifrån ett tjugotal kriterier.

– Jag är stolt och jätteglad, Karlstad är en attraktiv kommun med goda möjligheter till en aktiv fritid och ett brett idrottsliv, säger Johanna Larsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Motiveringen lyder:

"Bra bredd- och elitidrottskommun. Väl utvecklat idrottspolitiskt program med ett tydligt folkhälsoperspektiv. Bra stödformer för aktiviteter för nyanlända flyktingar. Särskilda satsningar på tjejer med invandrarbakgrund. Använder Karlstads universitet för integrationsforskning och projektmedverkan. Använder 0-taxa och har fyra samordnande föreningskonsulenter mot idrotts- och kulturföreningarna. Har bra träningsarenor för ungdomsidrott, men saknar arenor för vissa elitidrotter. Marknadsför elitlagen och eventen inom konceptet ”Great Event”. Mycket bra eventstrategi med fokus inom fem strategiområden. Målsättning att vara Sveriges fjärde främsta eventkommun. Bra genomföranderesurser och en tydlig organisationsstruktur inom kommunen för större event. Kommer att söka Baltic Sea Youth Games 2019 (ungdomstävling för 15 idrotter). Genomför nationella event inom flera idrotter (friidrott, fotbollslandskamper, curling och ishockey), men fortfarande ett fåtal internationella event. Flaggskeppet är Svenska Rallyt, Karlstads Grand Prix i friidrott och internationella curlingtävlingar. Relativt bra ohälsotal och kundnöjdhet när det gäller ”Bäst att bo”."

Nummer två på listan är förra årets vinnare Stockholm och på tredje plats kommer Linköping.

På listan över årets elitdrottskommuner hamnade Karlstad på tredje plats. Elitlistan är satt i relation till kommunens befolkningstal.