2016-09-20 08:16

2016-09-20 08:25

Löfbergsfamiljen blev årets företagare

VÄRMLAND: "Har förädlat företaget på ett fantastiskt sätt"

Familjen Löfberg, med fjärde generationens kaffeföretagare, har utsetts till årets företagare i Värmland 2016.

I maj utsågs familjen Löfberg till årets företagare i Karlstad och vid en ceremoni hos landshövdingen Kenneth Johansson fick familjen Löfberg alltså motta priset för sina insatser inom näringslivet i Värmland.

– Familjen Löfberg med den fjärde generationens kaffeföretagare har förädlat företaget på ett fantastiskt sätt och är branschledande utifrån de krav som ställs på hållbarhet, långsiktighet och innovation, säger Anna Hedberg, regionchef Företagarna Värmland, i ett pressmeddelande.

Den 14 oktober representerar familjen Löfberg Värmland vid en nationell gala i Stockholms stadshus.

Glada vinnare

– Vi är oerhört ödmjuka och glada över detta pris, Värmland betyder mycket för oss, både verksamhetsmässigt och känslomässigt, det är här vi har vår bas både som företagare och som familj så finare pris än detta är svårt att få, säger Kathrine Löfberg, ordförande i Löfbergs och fjärde generationens Löfbergare, i pressmeddelandet.

Mer priser

Löfbergs kan även lägga vantarna på ytterligare utmärkelser.

Kafferosteriet är nominerade till SIAL - världens största matinnovationspris - för sina växtbaserade kaffekaplsar och sitt "ready to drink"-kaffe ICE.

- Det är verkligen kul att våra nya produkter och vårt svenska ursprung har fått så stor uppmärksamhet internationellt, vilket också lett till ett stort antal exportförfrågningar på såväl ICE som våra växtbaserade kapslar, säger Gabriella Gille på Löfbergs i ett pressmeddelande.

 

I maj utsågs familjen Löfberg till årets företagare i Karlstad och vid en ceremoni hos landshövdingen Kenneth Johansson fick familjen Löfberg alltså motta priset för sina insatser inom näringslivet i Värmland.

– Familjen Löfberg med den fjärde generationens kaffeföretagare har förädlat företaget på ett fantastiskt sätt och är branschledande utifrån de krav som ställs på hållbarhet, långsiktighet och innovation, säger Anna Hedberg, regionchef Företagarna Värmland, i ett pressmeddelande.

Den 14 oktober representerar familjen Löfberg Värmland vid en nationell gala i Stockholms stadshus.

Glada vinnare

– Vi är oerhört ödmjuka och glada över detta pris, Värmland betyder mycket för oss, både verksamhetsmässigt och känslomässigt, det är här vi har vår bas både som företagare och som familj så finare pris än detta är svårt att få, säger Kathrine Löfberg, ordförande i Löfbergs och fjärde generationens Löfbergare, i pressmeddelandet.

Mer priser

Löfbergs kan även lägga vantarna på ytterligare utmärkelser.

Kafferosteriet är nominerade till SIAL - världens största matinnovationspris - för sina växtbaserade kaffekaplsar och sitt "ready to drink"-kaffe ICE.

- Det är verkligen kul att våra nya produkter och vårt svenska ursprung har fått så stor uppmärksamhet internationellt, vilket också lett till ett stort antal exportförfrågningar på såväl ICE som våra växtbaserade kapslar, säger Gabriella Gille på Löfbergs i ett pressmeddelande.