2016-09-16 20:02

2016-09-16 20:03

Virkning och ett glas vitt tack!

KARLSTAD: Crafter work på krogen

Syjunta och stickträffar i all ära. Moa Johansson tycker det skulle vara mer inspirerande om flera olika slöjdare kunde mötas tillsammans. I kombination med en after work.

Stämningen är hög på puben Bishops arms denna fredag. Förutom mat och dryck från baren erbjuder Moa Johansson från Karlstad makers och Theresa Widjeskog-Ahlman från studieförbundet Bilda stickor, nålar, garn och tråd.

– Jag hoppas att slöjd i offentlig miljö ska väcka nyfikenhet. Det sociala är det viktiga, att dela med sig av sina intressen, kunskaper och erfarenheter. Man behöver inte ha med sig något eget för att komma hit, vi har med material så man kan prova, säger initiativtagaren Moa Johansson.

Tog med idén hem

När hon gick slöjdutbildning i Göteborg möttes de ofta ute och slöjdade på sina olika tekniker. Nu när hon är tillbaka i Karlstads på heltid tog hon med sig idén och startade crAfter work.

– Jag hakade på direkt. Det är supertrevligt, säger Theresa Widjeskog-Ahlman.

Fler träffar på gång

Pål Erlandsson och Erik Gustafsson kom utan hantverk.

– Vi gick hit av nyfikenhet. Jag förknippar Karlstad makers mer med 3D print, elektronik och programmering, som jag är intresserad av. Jag trodde det skulle vara mer blandning men med textil och träslöjd öppnar det för spännande samarbeten, som vantar som blinkar till exempel, säger Erik Gustafsson.

Tanken är att det ska bli en träff i månaden på olika pubar och caféer. Är du intresserad hittar du var och när på Facebooksidorna Karlstad makers och Bilda.

Stämningen är hög på puben Bishops arms denna fredag. Förutom mat och dryck från baren erbjuder Moa Johansson från Karlstad makers och Theresa Widjeskog-Ahlman från studieförbundet Bilda stickor, nålar, garn och tråd.

– Jag hoppas att slöjd i offentlig miljö ska väcka nyfikenhet. Det sociala är det viktiga, att dela med sig av sina intressen, kunskaper och erfarenheter. Man behöver inte ha med sig något eget för att komma hit, vi har med material så man kan prova, säger initiativtagaren Moa Johansson.

Tog med idén hem

När hon gick slöjdutbildning i Göteborg möttes de ofta ute och slöjdade på sina olika tekniker. Nu när hon är tillbaka i Karlstads på heltid tog hon med sig idén och startade crAfter work.

– Jag hakade på direkt. Det är supertrevligt, säger Theresa Widjeskog-Ahlman.

Fler träffar på gång

Pål Erlandsson och Erik Gustafsson kom utan hantverk.

– Vi gick hit av nyfikenhet. Jag förknippar Karlstad makers mer med 3D print, elektronik och programmering, som jag är intresserad av. Jag trodde det skulle vara mer blandning men med textil och träslöjd öppnar det för spännande samarbeten, som vantar som blinkar till exempel, säger Erik Gustafsson.

Tanken är att det ska bli en träff i månaden på olika pubar och caféer. Är du intresserad hittar du var och när på Facebooksidorna Karlstad makers och Bilda.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.