2016-09-16 19:18

2016-09-16 19:19

Bryggorna utsatta för skadegörelse

KARLSTAD: Många polisanmälningar om tjuvfiske

Fiskebryggorna är säkerhetsanpassade, inte minst för att undvika att barn faller i vattnet. Nu har bryggorna vid Sandbäckstjärn utsatts för skadegörelse.
– Det har skett med rejäl kraft, ofattbart, säger Peter Belin.

Han är platschef för Sportfiskarna i Värmland och frustrerad efter skadegörelsen som troligtvis skedde under söndagskvällen. De välbesökta bryggorna är byggda ur såväl säkerhets- som tillgänglighetssynpunkt i ett projektsamarbete mellan bland andra Sportfiskarna och Karlstads kommun. De är öppningsbara och utrustade på ett sådant sätt att exempelvis inte barn ska falla i vattnet.

– Nu har någon med rejäl kraft brutit bort alla gångjärn till räckena och kastat i vattnet, säger Peter Belin.

Bryggorna kostade 150 000 kronor plus allt arbete som lagts ner.

– Vi ska givetvis reparera bryggorna, även om det blir kostsamt och de går att nyttja även nu, men det är otroligt tråkigt att sådant här ska behöva hända. Hela tanken med bryggorna är ju att alla ska kunna besöka dem.

Värst i somras

Samtidigt brottas man med tjuvfisket. Bara i år har uppåt 15 polisanmälningar gjorts.

– Det var värst i början av sommaren, men det är ett återkommande problem, säger Peter Belin.

– Det är uppenbart att dessa personer helt enkelt struntar i att köpa fiskekort. Vi har tre informationstavlor och flera skyltar i träden, alla skrivna på fyra språk. Det går inte att missa vad som gäller, det är helt omöjligt.

Han är själv tillsynsman och berättar att tillsynen utövas minst varannan dag. Om fiskekort saknas beslagtar tillsynsmannen fiskeutrustning och gör en polisanmälan.

– Men får ju inte kroppsvisitera eller kräva id-handling, därför tror jag många uppger falsk identitet och polisanmälningarna läggs ju ner.

Han är platschef för Sportfiskarna i Värmland och frustrerad efter skadegörelsen som troligtvis skedde under söndagskvällen. De välbesökta bryggorna är byggda ur såväl säkerhets- som tillgänglighetssynpunkt i ett projektsamarbete mellan bland andra Sportfiskarna och Karlstads kommun. De är öppningsbara och utrustade på ett sådant sätt att exempelvis inte barn ska falla i vattnet.

– Nu har någon med rejäl kraft brutit bort alla gångjärn till räckena och kastat i vattnet, säger Peter Belin.

Bryggorna kostade 150 000 kronor plus allt arbete som lagts ner.

– Vi ska givetvis reparera bryggorna, även om det blir kostsamt och de går att nyttja även nu, men det är otroligt tråkigt att sådant här ska behöva hända. Hela tanken med bryggorna är ju att alla ska kunna besöka dem.

Värst i somras

Samtidigt brottas man med tjuvfisket. Bara i år har uppåt 15 polisanmälningar gjorts.

– Det var värst i början av sommaren, men det är ett återkommande problem, säger Peter Belin.

– Det är uppenbart att dessa personer helt enkelt struntar i att köpa fiskekort. Vi har tre informationstavlor och flera skyltar i träden, alla skrivna på fyra språk. Det går inte att missa vad som gäller, det är helt omöjligt.

Han är själv tillsynsman och berättar att tillsynen utövas minst varannan dag. Om fiskekort saknas beslagtar tillsynsmannen fiskeutrustning och gör en polisanmälan.

– Men får ju inte kroppsvisitera eller kräva id-handling, därför tror jag många uppger falsk identitet och polisanmälningarna läggs ju ner.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.