2016-09-14 20:07

2016-09-14 20:07

ABF letar svensklärare på universitetet

KARLSTAD

ABF söker studenter och personal vid Karlstads universitet som vill arbeta som volontärlärare i svenska för nyanlända flyktingar.

Till sin hjälp kommer volontärlärarna att ha en lärobok i svenska för nyanlända som tagits fram av lärare vid Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet.

– Det finns inget annat universitet som har ett liknande samarbete med ABF, så det är unikt. Behovet är fortsatt stort, och det är ett enormt belönande och utvecklande arbete. Och för studenterna en bra sak att ha i sitt cv, säger Jessica Eriksson, prefekt vid institutionen.

Intresse anmäls till universitetet. Därefter förmedlas kontakten vidare till ABF.

 

 

Till sin hjälp kommer volontärlärarna att ha en lärobok i svenska för nyanlända som tagits fram av lärare vid Institutionen för språk, litteratur och interkultur vid Karlstads universitet.

– Det finns inget annat universitet som har ett liknande samarbete med ABF, så det är unikt. Behovet är fortsatt stort, och det är ett enormt belönande och utvecklande arbete. Och för studenterna en bra sak att ha i sitt cv, säger Jessica Eriksson, prefekt vid institutionen.

Intresse anmäls till universitetet. Därefter förmedlas kontakten vidare till ABF.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.