2016-09-09 20:26

2016-09-09 20:26

Mässa för hem och gom

KARLSTAD: Hoppas på 5 000 besökare under tre dagar

I år arrangeras den tredje upplagan av Bomässan i Karlstad racketcenter. Ett 70-tal utställare är på plats och här finns alltifrån fönstertillverkare och solcellsfirmor till choklad- och ostproducenter.
– Vi räknar med drygt 5 000 besökare.

Det säger Madeleine Ehrlin, projektledare hos Compass fairs Sweden som arrangerar totalt 18 bomässor runt om i landet.

Vi svenskar lägger allt mer pengar på vårt boende och på inredning. Det märks på typen av utställare, totalt 76 stycken, som är representerade på mässan i Karlstad. Det är många som har med njutning att göra.

Värmländska Sköna Spa och Bad är ett av bolagen.

– Även intresset för vår utemiljö ökar och spabad är en del av det. Vi säljer modeller där priset börjar på 120 000 kronor.

Inbyggd rening

– Det är året runt-anläggningar som är mycket välisolerade och har inbyggd rening. De är väldigt välisolerade och gör att uppvärmningskostnaden stannar på cirka 3 000 kronor per år, säger delägaren Tommy Rådhström.

Konkurrensen på marknaden är stor.

– Men det är bara bra. Den senaste funktionen som vi erbjuder är microsilk som är små bubblor som ger kroppen en peelingbehandling.

Ett annat lokalt bolag på mässan är Säffle fönster.

– Vi har vår tillverkning i Säffle och satsar på att utveckla kompositfönster. De är energieffektiva, underhållsfria och 30–40 procent billigare än trä- eller aluminiumfönster. Vi gör även balkong- och skjutdörrar, säger säljaren Henrik Dahl.

På mässan finns även läckra saker för våra magar i form av bland annat ost, korvar och godis. Günter Bea driver Pralinhuset som tillverkar sin choklad i Tyresö.

Stor förändring

– När jag kom till Sverige från Tyskland för 35 år sen åt nästan alla bara vanlig mjölkchoklad. Nu finns det mycket mer mörk choklad och i våra kakor finns det inga tillsatser, bara kakaobönor och socker.

Urban Lysén och Ulrika Björklund från Hammarö var några av besökarna på mässan.

– Vi bor i villa och letar efter en bra braskamin och ventilation och har fått bra tips. Och det vore inte fel med ett spabad, säger Ulrika.

– Vi räknar med drygt 5 000 besökare under helgen. Matte och Willy från TV4 är ett av dragplåstren, säger Madeleine Ehrlin.

Det säger Madeleine Ehrlin, projektledare hos Compass fairs Sweden som arrangerar totalt 18 bomässor runt om i landet.

Vi svenskar lägger allt mer pengar på vårt boende och på inredning. Det märks på typen av utställare, totalt 76 stycken, som är representerade på mässan i Karlstad. Det är många som har med njutning att göra.

Värmländska Sköna Spa och Bad är ett av bolagen.

– Även intresset för vår utemiljö ökar och spabad är en del av det. Vi säljer modeller där priset börjar på 120 000 kronor.

Inbyggd rening

– Det är året runt-anläggningar som är mycket välisolerade och har inbyggd rening. De är väldigt välisolerade och gör att uppvärmningskostnaden stannar på cirka 3 000 kronor per år, säger delägaren Tommy Rådhström.

Konkurrensen på marknaden är stor.

– Men det är bara bra. Den senaste funktionen som vi erbjuder är microsilk som är små bubblor som ger kroppen en peelingbehandling.

Ett annat lokalt bolag på mässan är Säffle fönster.

– Vi har vår tillverkning i Säffle och satsar på att utveckla kompositfönster. De är energieffektiva, underhållsfria och 30–40 procent billigare än trä- eller aluminiumfönster. Vi gör även balkong- och skjutdörrar, säger säljaren Henrik Dahl.

På mässan finns även läckra saker för våra magar i form av bland annat ost, korvar och godis. Günter Bea driver Pralinhuset som tillverkar sin choklad i Tyresö.

Stor förändring

– När jag kom till Sverige från Tyskland för 35 år sen åt nästan alla bara vanlig mjölkchoklad. Nu finns det mycket mer mörk choklad och i våra kakor finns det inga tillsatser, bara kakaobönor och socker.

Urban Lysén och Ulrika Björklund från Hammarö var några av besökarna på mässan.

– Vi bor i villa och letar efter en bra braskamin och ventilation och har fått bra tips. Och det vore inte fel med ett spabad, säger Ulrika.

– Vi räknar med drygt 5 000 besökare under helgen. Matte och Willy från TV4 är ett av dragplåstren, säger Madeleine Ehrlin.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.