2016-09-08 23:04

2016-09-08 23:04

Beridna Högvakten besöker Karlstad

KARLSTAD: Konserter på Stora torget och Karlstad CCC

Livgardets Dragonmusikkår med fanvakt besöker solstaden i Värmland den 18 september.

Vaktparaden startar mitt på dagen vid Värmlands museum i Karlstad för att paradera vidare till Stora torget, där det hålls en konsert. På kvällen hålls det ytterligare en konsert på Karlstad CCC med fri entré.

– Vi vill visa upp en del av statsceremonielet och den beridna vaktparaden som vi har i Stockholm. I Värmland finns det ett stort intresse för hästar och musik, säger Olof Karlander, kanslichef på Beridna Högvakten.

Hästarna i de beridna vaktparaderna och kortegerna paraderar vanligtvis vid Stockholms gator vid högtidliga tillfällen.

– Det är tack vare Föreningen för den Beridna Högvakten med sina 24 000 medlemmar som finansierar hästarna, som detta är möjligt, säger Olof Karlander.

Vaktparaden startar mitt på dagen vid Värmlands museum i Karlstad för att paradera vidare till Stora torget, där det hålls en konsert. På kvällen hålls det ytterligare en konsert på Karlstad CCC med fri entré.

– Vi vill visa upp en del av statsceremonielet och den beridna vaktparaden som vi har i Stockholm. I Värmland finns det ett stort intresse för hästar och musik, säger Olof Karlander, kanslichef på Beridna Högvakten.

Hästarna i de beridna vaktparaderna och kortegerna paraderar vanligtvis vid Stockholms gator vid högtidliga tillfällen.

– Det är tack vare Föreningen för den Beridna Högvakten med sina 24 000 medlemmar som finansierar hästarna, som detta är möjligt, säger Olof Karlander.

  • Lovisa Sonesson