2016-09-07 16:22

2016-09-07 16:22

Nye biskopen i Prideparaden

KARLSTAD

På lördag i denna vecka, deltar den nye biskopen Sören Dalevi i Pride-paraden i Karlstad. Han är en av deltagarna i Svenska kyrkans paradgrupp. För övrigt en av ett större antal grupper och organisationer i Prideparaden.

Varför har du då valt att gå i Prideparaden?

- Homo-, bi - och transpersoner har genom historien blivit förnedrade, misshandlade och mördade. Vi inbillar oss lätt att vi lever i en upplyst tid, där hat och fördomar mot homo, bi - och transpersoner har försvunnit. Men så är inte alltid fallet, och Svenska kyrkan har ett speciellt ansvar för att motverka dessa fördomar, säger den nye biskopen i Karlstads stift, Sören Dalevi.

Sören Dalevi tillträdde sin tjänst helt nyligen.

Hans medverkan i Prideparaden är den första mer synliga icke-religiösa tjänsteutövningen.

- Gud har skapat alla människor, säger Sören Dalevi, och älskar alla människor. Därför är Pride en angelägenhet för alla, och även för mig.

 

 

Varför har du då valt att gå i Prideparaden?

- Homo-, bi - och transpersoner har genom historien blivit förnedrade, misshandlade och mördade. Vi inbillar oss lätt att vi lever i en upplyst tid, där hat och fördomar mot homo, bi - och transpersoner har försvunnit. Men så är inte alltid fallet, och Svenska kyrkan har ett speciellt ansvar för att motverka dessa fördomar, säger den nye biskopen i Karlstads stift, Sören Dalevi.

Sören Dalevi tillträdde sin tjänst helt nyligen.

Hans medverkan i Prideparaden är den första mer synliga icke-religiösa tjänsteutövningen.

- Gud har skapat alla människor, säger Sören Dalevi, och älskar alla människor. Därför är Pride en angelägenhet för alla, och även för mig.