2016-08-11 10:54

2016-08-11 12:41

Polisen: "De flesta fall kommer att läggas ned"

KARLSTAD: Putte i parken: Sexuella ofredanden

Polisen har fått in ett 40-tal anmälningar gällande sexuella ofredanden från Putte i parken men större delen av fallen kommer att läggas ned. Anledningen är bristande signalement på gärningsmännen.

Under processen har polisen jämfört signalementen som de fått in med varandra för att försöka få en klarare bild av gärningsmännen.

– Det är många ärenden som kommer att läggas ned. Det är svårt att få ett bra signalement av gärningsmännen när händelsen utspelade sig i ett stort publikhav med mycket folk, säger Christoffer Rosenhall, förundersökningsledare i Karlstad.

Polisen har i dagsläget tio misstänkta där majoriteten ska höras vidare.

– Vi ligger långt fram i två av ärendena, där nästa steg är att väcka åtal, säger han.

Under festivalen Peace and love i Borlänge har det anmälts tio fall av sexuella ofredanden. Samtliga fall är under förundersökning, där sju av fallen utreds av ungdomsgruppen. I dagsläget finns det tre misstänkta.

Under processen har polisen jämfört signalementen som de fått in med varandra för att försöka få en klarare bild av gärningsmännen.

– Det är många ärenden som kommer att läggas ned. Det är svårt att få ett bra signalement av gärningsmännen när händelsen utspelade sig i ett stort publikhav med mycket folk, säger Christoffer Rosenhall, förundersökningsledare i Karlstad.

Polisen har i dagsläget tio misstänkta där majoriteten ska höras vidare.

– Vi ligger långt fram i två av ärendena, där nästa steg är att väcka åtal, säger han.

Under festivalen Peace and love i Borlänge har det anmälts tio fall av sexuella ofredanden. Samtliga fall är under förundersökning, där sju av fallen utreds av ungdomsgruppen. I dagsläget finns det tre misstänkta.

  • Robert Nilsson

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.