2016-08-04 20:41

2016-10-04 10:41

Två vill ta över efter Maria Frisk (MP)

KARLSTAD: Valberedningen har utsett sin kandidat

Två miljöpartister i Karlstad, Monika Bubholz och Carola Bolmstedt, vill ta över jobben som kommunalråd, vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i tillväxtutskottet i Karlstads kommun efter sin partikamrat, Maria Frisk, som avgår i höst. Hon går till det privata näringslivet som chef för Fastighetsägarna, Karlstad.

– Från början var det betydligt fler personer som var aktuella efter Maria Frisk, men nu återstår två kandidater. Det har inte varit helt lätt för valberedningen att enas om vilken kandidat vi skulle föreslå, men det blev Monika Bubholz, säger Torbjörn Nilsson, ( MP), ordförande i valberedningen.

Nu driver både Monika och Carola sina kampanjer för att bli accepterade vid partiets presentation och utfrågning den 16 augusti. Den 30 augusti är det medlemsmöte och då utses slutligen vilken av Monika eller Carola som får uppdraget.

Motiveringen

Valberedningens motivering att utse Monika som sin kandidat är att hon har erfarenhet av kommunpolitiken och att hon även har kommunpolitisk erfarenhet från Ekerö, där hon tidigare var bosatt. Hon sitter också i kommunfullmäktige för partiet. Hon har också visat att hon kan skapa goda relationer med andra partiers företrädare och få med sig dem i politiska frågor. Enligt valberedningen är hon strukturerad, pålitlig, positiv, skärpt och har stor arbetskapacitet.

Så här säger hon om sig själv:

– Som person betraktar jag mig både som idéspruta och en som tar tag och verkligen genomför saker. Jag har väldigt bra koll på miljöområdet. Jag brinner också för jämställdhet och integration.

I dag arbetar hon som konsult i Sweco, inom energi- och hållbarhetsområdet. En gång i tiden tillhörde hon Feministiskt initiativ, FI. 2008 gick hon med i Miljöpartiet.

Pragmatisk

Carola Bolmstedt driver sin kampanj på olika sätt, inte minst i sociala medier.

– Jag är ingen traditionell miljöpartist. Däremot är jag Miljöpartisten som är pragmatisk och ser nyttan av samarbete. För vår kommun är det viktigt att vi nu och kommande mandatperiod säkrar en hållbar tillväxt som inte bara handlar om staden. Det är även viktigt att ha bra samhällservice i våra tätorter. Jag är engagerad. fokuserad, tydlig, ärlig och rak

Hon vill också vara med och underlätta det lokala företagandet i kommunen.

– Karlstads företagare förtjänar en politik som underlättar för nya företag att starta upp, utvecklas och anställa fler.

– Från början var det betydligt fler personer som var aktuella efter Maria Frisk, men nu återstår två kandidater. Det har inte varit helt lätt för valberedningen att enas om vilken kandidat vi skulle föreslå, men det blev Monika Bubholz, säger Torbjörn Nilsson, ( MP), ordförande i valberedningen.

Nu driver både Monika och Carola sina kampanjer för att bli accepterade vid partiets presentation och utfrågning den 16 augusti. Den 30 augusti är det medlemsmöte och då utses slutligen vilken av Monika eller Carola som får uppdraget.

Motiveringen

Valberedningens motivering att utse Monika som sin kandidat är att hon har erfarenhet av kommunpolitiken och att hon även har kommunpolitisk erfarenhet från Ekerö, där hon tidigare var bosatt. Hon sitter också i kommunfullmäktige för partiet. Hon har också visat att hon kan skapa goda relationer med andra partiers företrädare och få med sig dem i politiska frågor. Enligt valberedningen är hon strukturerad, pålitlig, positiv, skärpt och har stor arbetskapacitet.

Så här säger hon om sig själv:

– Som person betraktar jag mig både som idéspruta och en som tar tag och verkligen genomför saker. Jag har väldigt bra koll på miljöområdet. Jag brinner också för jämställdhet och integration.

I dag arbetar hon som konsult i Sweco, inom energi- och hållbarhetsområdet. En gång i tiden tillhörde hon Feministiskt initiativ, FI. 2008 gick hon med i Miljöpartiet.

Pragmatisk

Carola Bolmstedt driver sin kampanj på olika sätt, inte minst i sociala medier.

– Jag är ingen traditionell miljöpartist. Däremot är jag Miljöpartisten som är pragmatisk och ser nyttan av samarbete. För vår kommun är det viktigt att vi nu och kommande mandatperiod säkrar en hållbar tillväxt som inte bara handlar om staden. Det är även viktigt att ha bra samhällservice i våra tätorter. Jag är engagerad. fokuserad, tydlig, ärlig och rak

Hon vill också vara med och underlätta det lokala företagandet i kommunen.

– Karlstads företagare förtjänar en politik som underlättar för nya företag att starta upp, utvecklas och anställa fler.