2016-08-02 16:21

2016-08-02 18:43

De jobbar med att sprida glädje

KARLSTAD: "Vi har så mycket idéer på hur vi kan vidareutveckla konceptet"

Karlstads gladaste sommarjobb står Glädjespridarna för. I veckorna tre besöker de dagis och asylboenden för att göra det de är bäst på – sprida glädje.
– Responsen är jättebra, barn älskar när vi kommer och lekar, säger Linnea Lundholm, handledare Glädjespridarna.

Det är Karlstads kommun som har anlitat ett gäng glädjefyllda ungdomar och gett dem titeln Glädjespridare. Initiativet är nytt för i år och syftet är att ungdomar under sin tre veckors långa feriepraktik på Tolvmansgatans fritidsgård genom olika projekt ska bidra till ett gladare Karstad.

– Vi har besökt dagis och asylboenden. Det är synd att vi bara har tre veckor på oss, för vi har så mycket idéer på hur vi kan vidareutveckla konceptet, säger Linnea Lundholm.

Uppskattat

Under sina besök bjuder Glädjespridarna på olika aktiviteter, pyssel, lek, fiskedamm och ansiktsmålning. Och enligt Glädjespridaren Sara Mamghadri, 16, är sommarjobbet både roligt och utvecklande.

– Det bästa är att få träffa så mycket nya människor i alla åldrar. Jag läser barn- och fritidsprogrammet i vanliga fall, så för mig har det varit väldigt utvecklande på så sätt att jag har lärt mig att kommunicera med barn och sköta planeringar, säger Sara.

Den 10 augusti presenterar Glädjespridarna sin festival Puss och kram, där en rad olika aktivteter utlovas. Allt från hinderbana, parkour och zumba till tipspromenad och musikunderhållning signerat lokala förmågor.

– Dit är alla mellan 0 och 100 år välkomna. Vi har försökt att hitta ett aktivitetsutbud som innehåller något för alla, säger Linnea Lundholm.

Lyckas ni sprida glädje under era besök?

– Ja, man ser verkligen hur barnen blir lyckliga när vi är där. Och det gör oss så glada, säger Linnea Lundholm.

Det är Karlstads kommun som har anlitat ett gäng glädjefyllda ungdomar och gett dem titeln Glädjespridare. Initiativet är nytt för i år och syftet är att ungdomar under sin tre veckors långa feriepraktik på Tolvmansgatans fritidsgård genom olika projekt ska bidra till ett gladare Karstad.

– Vi har besökt dagis och asylboenden. Det är synd att vi bara har tre veckor på oss, för vi har så mycket idéer på hur vi kan vidareutveckla konceptet, säger Linnea Lundholm.

Uppskattat

Under sina besök bjuder Glädjespridarna på olika aktiviteter, pyssel, lek, fiskedamm och ansiktsmålning. Och enligt Glädjespridaren Sara Mamghadri, 16, är sommarjobbet både roligt och utvecklande.

– Det bästa är att få träffa så mycket nya människor i alla åldrar. Jag läser barn- och fritidsprogrammet i vanliga fall, så för mig har det varit väldigt utvecklande på så sätt att jag har lärt mig att kommunicera med barn och sköta planeringar, säger Sara.

Den 10 augusti presenterar Glädjespridarna sin festival Puss och kram, där en rad olika aktivteter utlovas. Allt från hinderbana, parkour och zumba till tipspromenad och musikunderhållning signerat lokala förmågor.

– Dit är alla mellan 0 och 100 år välkomna. Vi har försökt att hitta ett aktivitetsutbud som innehåller något för alla, säger Linnea Lundholm.

Lyckas ni sprida glädje under era besök?

– Ja, man ser verkligen hur barnen blir lyckliga när vi är där. Och det gör oss så glada, säger Linnea Lundholm.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.