2016-08-01 11:31

2016-08-01 12:12

Fängelse för konditorirånare

KARLSTAD: Fick med sig över 9 000 kronor

Den 33-årige man som i början av juli rånade ett konditori på Rud i Karlstad döms till fängelse i ett år i och sex månader.

Det var runt 13-tiden den 5 juli som mannen kom in i konditorie Café Astrid. Lokalen var då tom på andra kunder. Ägaren håll på att förbereda en beställning när mannen ska ha ringt på en klocka för att få hennes uppmärksamhet.

Till polisen har ägaren sagt att hon trodde att mannen ville beställa något. Efter att de hälsat ska mannen, som inte var maskerad, ha dragit fram en kniv. Han bad kvinnan öppna kassan och ge honom alla pengar. I kassan ska det enligt ägaren ha funnit runt 1 800 kronor. Mannen såg också kvinnan plånbok, i vilken det fanns 7 500 kronor, och ville ha den.

Tidigare dömd

Därefter lämnade han caféet med ett hot om att han skulle döda kvinnan om hon kontaktade polisen. Hon sprang efter, försökte ta en bild på mannen och fick sedan hjälp av ägaren till en intilliggande blomsterhandel som kontaktade polisen.

Via spaningsarbete med hundpatruller och vittesförhör kunde polisen gripa mannen ett par timmar senare. Han har i polisförhör sagt att han inte fick så mycket pengar, men Tingsrätten finner ägarens uppgifter trovärdiga.

Den 33-årige mannen ska också samma dag försökt råna en tobakshandel i samma område.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott, så som stölder och brott mot knivlagen. Han döms för bland annat stöld, snatteri, rån, försök till rån och övergrepp i rättssak vilket sammanlagt ger fängelse i ett år och sex månader.

Det var runt 13-tiden den 5 juli som mannen kom in i konditorie Café Astrid. Lokalen var då tom på andra kunder. Ägaren håll på att förbereda en beställning när mannen ska ha ringt på en klocka för att få hennes uppmärksamhet.

Till polisen har ägaren sagt att hon trodde att mannen ville beställa något. Efter att de hälsat ska mannen, som inte var maskerad, ha dragit fram en kniv. Han bad kvinnan öppna kassan och ge honom alla pengar. I kassan ska det enligt ägaren ha funnit runt 1 800 kronor. Mannen såg också kvinnan plånbok, i vilken det fanns 7 500 kronor, och ville ha den.

Tidigare dömd

Därefter lämnade han caféet med ett hot om att han skulle döda kvinnan om hon kontaktade polisen. Hon sprang efter, försökte ta en bild på mannen och fick sedan hjälp av ägaren till en intilliggande blomsterhandel som kontaktade polisen.

Via spaningsarbete med hundpatruller och vittesförhör kunde polisen gripa mannen ett par timmar senare. Han har i polisförhör sagt att han inte fick så mycket pengar, men Tingsrätten finner ägarens uppgifter trovärdiga.

Den 33-årige mannen ska också samma dag försökt råna en tobakshandel i samma område.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera brott, så som stölder och brott mot knivlagen. Han döms för bland annat stöld, snatteri, rån, försök till rån och övergrepp i rättssak vilket sammanlagt ger fängelse i ett år och sex månader.