2016-07-31 06:00

2016-08-02 10:08

Så har torget förändrats

UR NWT:S ARKIV

Torget i Karlstad, ett av Sveriges största, har förändrats åtskilliga gånger genom åren. Snart ska det byggas om igen. Här ett antal bilder från förr, hämtade ur vårt bildarkiv.

Stora Torget anlades efter den stora branden år 1865, då i stort sett hela Karlstad brann ned. Sedan dess har det använts som bland annat hamburgerrestaurang, parkering och sedan 1996 även som stadens huvudstation för stadsbussar.

Karlstads kommun utreder just nu torgets framtida utformning. Stadens invånare har vid flera tillfällen erbjudits att komma med förslag på vilka förändringar man vill se framöver. Inga besluts har tagits än men man beräknar att kunna presentera en färdig idé under 2018.

Stora Torget anlades efter den stora branden år 1865, då i stort sett hela Karlstad brann ned. Sedan dess har det använts som bland annat hamburgerrestaurang, parkering och sedan 1996 även som stadens huvudstation för stadsbussar.

Karlstads kommun utreder just nu torgets framtida utformning. Stadens invånare har vid flera tillfällen erbjudits att komma med förslag på vilka förändringar man vill se framöver. Inga besluts har tagits än men man beräknar att kunna presentera en färdig idé under 2018.

  • Ida Myrin

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.