2016-07-30 06:00

2016-07-30 06:00

Kommer Äppelmasken tillbaka?

KARLSTAD: Tusentals värmlänningar minns sina barndomsfavoriter

Vi har börjat gräva i NWT:s bildarkiv och först ut på nwt.se var bilder från Mariebergsskogen.
Det blev en omedelbar succé i kommentarsfälten. Och rubrikfrågan den mest ställda.

När bilderna från Mariebergsskogen ur NWT:s bildarkiv lades ut på nwt.se och NWT:s Facebooksida under torsdag eftermiddag haglade nostalgikommentarerna in.

Många minns spelhallarna, åkattraktionen Äppelmasken, virvelvinden, spöktåget, radiobilar och de apor och björnar, varav en rymde, som fanns i parken.

Frågan om Äppelmasken kan komma tillbaka återkom.

– Oj, nej det är ingenting som ens varit uppe till diskussion. Men vi vet att den är ett väldigt kärt minne för många. Precis som dansbanorna, konserten med Jimi Hendrix och björnen Pekka, säger Anna Lööf Falkman, vd för Mariebergsskogen.

Nya minnen

Mariebergsskogen har i dag utvecklats till en stads- och lekpark för aktiviteter, mat, konserter och rekreation. Och djuren som finns i Lillskogen är de som man vanligtvis kan se på en svensk bondgård.

– Det är viktigt att tänka på att de som är barn i dag kommer vara lika nostalgiska över tåget Konrad Höök, trollvandringen, skridskobanan och Naturums brygga när de blir vuxna. Och precis som då är det fortfarande många som kommer minnas sin första förälskelse eller att de träffat sin livskamrat i parken, säger Anna Lööf Falkman.

Äppelmasken finns med på många ambulerande tivolin så det finns ändå en chans för nostalgiker att åka den. Dock inte i Mariebergsskogen.

När bilderna från Mariebergsskogen ur NWT:s bildarkiv lades ut på nwt.se och NWT:s Facebooksida under torsdag eftermiddag haglade nostalgikommentarerna in.

Många minns spelhallarna, åkattraktionen Äppelmasken, virvelvinden, spöktåget, radiobilar och de apor och björnar, varav en rymde, som fanns i parken.

Frågan om Äppelmasken kan komma tillbaka återkom.

– Oj, nej det är ingenting som ens varit uppe till diskussion. Men vi vet att den är ett väldigt kärt minne för många. Precis som dansbanorna, konserten med Jimi Hendrix och björnen Pekka, säger Anna Lööf Falkman, vd för Mariebergsskogen.

Nya minnen

Mariebergsskogen har i dag utvecklats till en stads- och lekpark för aktiviteter, mat, konserter och rekreation. Och djuren som finns i Lillskogen är de som man vanligtvis kan se på en svensk bondgård.

– Det är viktigt att tänka på att de som är barn i dag kommer vara lika nostalgiska över tåget Konrad Höök, trollvandringen, skridskobanan och Naturums brygga när de blir vuxna. Och precis som då är det fortfarande många som kommer minnas sin första förälskelse eller att de träffat sin livskamrat i parken, säger Anna Lööf Falkman.

Äppelmasken finns med på många ambulerande tivolin så det finns ändå en chans för nostalgiker att åka den. Dock inte i Mariebergsskogen.

Ur NWT:s arkiv

De närmaste veckorna kommer gamla bilder ur arkivet att publiceras på nwt.se av Stora torget, Sandgrund, kvarteret Haga och Saluhallen.