2016-07-05 06:00

2016-07-05 08:26

Värmländska Rivieran lockar

KARLSTAD: Bomstadbaden – så mycket mer än en fin badstrand.

Strax utanför centrala Karlstad finns en plats som varje år lockar till sig tusentals campare från hela Sverige, Bomstadbaden. Inför kommande säsong presenterades årets nyheter som bland annat består av en äventyrsbana.

Hos Bomstadbaden är säsongen i full gång och strax efter midsommar stod samtliga av årets nyheter klara för användning. Från och med i år finns en hunddusch och en terräng-hinderbana att tillgå för campinggästerna. Dessutom är fyra av övernattningsstugorna nyrenoverade. Sedan tidigare erbjuder campingen en mängd olika aktiviteter att sysselsätta sig med under semestern, så som mini-golf, windsurfing och lekplatser.

Idylliska omgivningar

Den 400 meter långa stranden är ett stort dragplåster för många och många badgäster kommer till Bomstadbaden enbart över dagen. Det är lätt att förstå varför stranden ibland kallas för Värmlands Riviera. Men det är ändå campinggästerna som utgör majoriteten av besökarna. Hit kommer campingentusiaster från hela Sverige, somliga har campat i flera år och för andra är det första gången. Och det är inte bara svenskar som uppskattar campingen.

– Norrmän utgör vår största gästgrupp, efter säsongare, berättar Ulf Nordentjell, som tillsammans med sin kusin Björn Nordentjell driver campingen. Det kommer en hel del tyskar hit också, tillägger han.

Äventyrsbana

Något som snabbt blivit en favorit hos de yngre besökarna är äventyrsbanan, som är en terräng-hinderbanan. Där utmanas barn, och vuxna, från sju år att ta sig över tio hinder av olika slag och varierande svårighetsgrad. Banan liknar till viss del en militärhinderbana, men är anpassad för yngre deltagare.

– Den är jätteuppskattad av barnen, dem har haft det helt fantastiskt roligt i den, säger Stefan Rohlin från Uppsala som tillsammans med sin familj besöker Bomstadbaden.

För de besökare som tar med sig hunden på campingsemestern kan anläggningen numera erbjuda en hunddusch. I ett separat duschrum, anpassat för hundar och dess ägare med, kan även människans bästa vän njuta av en dusch efter en heldag på området.

Familjedriven

Bomstadbaden har ägts och drivits i familjen Nordentjell sedan 1927 och den långa historien märks av på området. De olika servicebyggnaderna på området är döpta efter bröderna Axel, David, Gunnar och Birger, som drev campingen fram till 1952.

Att familjen tidigare har ägt hundar märks av i den nybyggda hundduschen. På väggarna där finns bilder av gamla jakthundar från gården uppsatta.

Nu står högsäsongen för dörren och under förra säsongen tog kusinerna emot 84 000 besökare. Till Bomstadbaden är alla campingglada välkomna. Det finns flera olika boende och oavsett om du trivs bäst i tält, husvagn eller stuga så finns det plats för alla.

Hos Bomstadbaden är säsongen i full gång och strax efter midsommar stod samtliga av årets nyheter klara för användning. Från och med i år finns en hunddusch och en terräng-hinderbana att tillgå för campinggästerna. Dessutom är fyra av övernattningsstugorna nyrenoverade. Sedan tidigare erbjuder campingen en mängd olika aktiviteter att sysselsätta sig med under semestern, så som mini-golf, windsurfing och lekplatser.

Idylliska omgivningar

Den 400 meter långa stranden är ett stort dragplåster för många och många badgäster kommer till Bomstadbaden enbart över dagen. Det är lätt att förstå varför stranden ibland kallas för Värmlands Riviera. Men det är ändå campinggästerna som utgör majoriteten av besökarna. Hit kommer campingentusiaster från hela Sverige, somliga har campat i flera år och för andra är det första gången. Och det är inte bara svenskar som uppskattar campingen.

– Norrmän utgör vår största gästgrupp, efter säsongare, berättar Ulf Nordentjell, som tillsammans med sin kusin Björn Nordentjell driver campingen. Det kommer en hel del tyskar hit också, tillägger han.

Äventyrsbana

Något som snabbt blivit en favorit hos de yngre besökarna är äventyrsbanan, som är en terräng-hinderbanan. Där utmanas barn, och vuxna, från sju år att ta sig över tio hinder av olika slag och varierande svårighetsgrad. Banan liknar till viss del en militärhinderbana, men är anpassad för yngre deltagare.

– Den är jätteuppskattad av barnen, dem har haft det helt fantastiskt roligt i den, säger Stefan Rohlin från Uppsala som tillsammans med sin familj besöker Bomstadbaden.

För de besökare som tar med sig hunden på campingsemestern kan anläggningen numera erbjuda en hunddusch. I ett separat duschrum, anpassat för hundar och dess ägare med, kan även människans bästa vän njuta av en dusch efter en heldag på området.

Familjedriven

Bomstadbaden har ägts och drivits i familjen Nordentjell sedan 1927 och den långa historien märks av på området. De olika servicebyggnaderna på området är döpta efter bröderna Axel, David, Gunnar och Birger, som drev campingen fram till 1952.

Att familjen tidigare har ägt hundar märks av i den nybyggda hundduschen. På väggarna där finns bilder av gamla jakthundar från gården uppsatta.

Nu står högsäsongen för dörren och under förra säsongen tog kusinerna emot 84 000 besökare. Till Bomstadbaden är alla campingglada välkomna. Det finns flera olika boende och oavsett om du trivs bäst i tält, husvagn eller stuga så finns det plats för alla.

  • Johanna Lindholm

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.