2016-06-21 17:43

2016-07-12 16:28

Ung man häktad

KARLSTAD: Offret ännu inte hört

Den 23-årige man som greps efter ett knivdrama i en lägenhet i helgen häktades på tisdagen. Han häktades på sannolika skäl men inte för försök till mord, som åklagaren ville, utan för grov misshandel.

Det var i lördags förmiddag som ambulans och polis larmades till en lägenhet på stadsdelen Rud i Karlstad. I lägenheten fanns en svårt knivskuren kvinna och en 23-åring man, pojkvän till kvinnan och också den som hade larmat.

Mycket blod

Kvinnan hade förlorat mycket blod och fördes skyndsamt till Centralsjukhuset där hon opererades för svåra stickskador i buken. Hon har därefter i flera dygn vårdats på intensivvårdsavdelningen. Till en början beskrevs skadorna som livshotande.

Den 23-åring man greps fördes till Polishuset där han senare anhölls av jourhavande åklagare. Han var till en början misstänkt för grov misshandel men rubriceringen ändrades under söndagen till mordförsök.

På tisdagen ställdes 23-åringen inför häktningsdomaren vid Karlstads tingsrätt. Rätten beslutade att han ska häktas på sannolika skäl, den starkare graden av misstanke. Men han häktas inte för mordförsök utan för grov misshandel. Ett åtal ska vara väckt senast om två veckor.

Kunde inte prata

– Jag vet inte hur det är med kvinna just nu, berättar åklagaren Pia Hammar för NWT på tisdagseftermiddagen. Jag vet inte om hon är kvar på intensiven eller inte.

– Vi har gjort ett försök att tala med henne. Hon var visserligen vaken men hon orkade inte så vi har fortfarande inte hennes berättelse.

Det var i lördags förmiddag som ambulans och polis larmades till en lägenhet på stadsdelen Rud i Karlstad. I lägenheten fanns en svårt knivskuren kvinna och en 23-åring man, pojkvän till kvinnan och också den som hade larmat.

Mycket blod

Kvinnan hade förlorat mycket blod och fördes skyndsamt till Centralsjukhuset där hon opererades för svåra stickskador i buken. Hon har därefter i flera dygn vårdats på intensivvårdsavdelningen. Till en början beskrevs skadorna som livshotande.

Den 23-åring man greps fördes till Polishuset där han senare anhölls av jourhavande åklagare. Han var till en början misstänkt för grov misshandel men rubriceringen ändrades under söndagen till mordförsök.

På tisdagen ställdes 23-åringen inför häktningsdomaren vid Karlstads tingsrätt. Rätten beslutade att han ska häktas på sannolika skäl, den starkare graden av misstanke. Men han häktas inte för mordförsök utan för grov misshandel. Ett åtal ska vara väckt senast om två veckor.

Kunde inte prata

– Jag vet inte hur det är med kvinna just nu, berättar åklagaren Pia Hammar för NWT på tisdagseftermiddagen. Jag vet inte om hon är kvar på intensiven eller inte.

– Vi har gjort ett försök att tala med henne. Hon var visserligen vaken men hon orkade inte så vi har fortfarande inte hennes berättelse.