2016-06-21 20:14

2016-06-21 20:14

Fika med landshövdingen

KARLSTAD: Nyanlända ungdomar bjöd landshövdingen på bullkalas

Under tisdagen fick nyanlända ungdomar fika tillsammans med Värmlands landshövding Kenneth Johansson. Diskuterades gjorde det svenska samhället och människovärde. Men en och annan selfie hanns också med.

För första gången anordnar Karlstad kommun sommaraktiviteter för nyanlända för att öka möjligheterna till snabbare integration i det svenska samhället. Men också för att hjälpa dem att bilda en meningsfull sysselsättning under sommarlovet.

Tisdagens aktivitet var av det högtidligare slaget när landshövding Kenneth Johansson gästade Tingvallagymnasiet för träffa ungdomarna.

– Jag blev väldigt glad när jag blev inbjuden och fick chansen att möta dessa fantastiskt trevliga ungdomar. Jag tar alla tillfällen i akt att träffa nya värmlänningar, säger landshövding Kenneth Johansson.

Återbesök

Landshövdingen berättade om sin roll i Värmland, hur det svenska samhället fungerar, men la mest vikt på människors lika värde.

– Det han pratar om är viktigt och jag hoppas att vi får träffa honom igen, säger Arash, 17.

För första gången anordnar Karlstad kommun sommaraktiviteter för nyanlända för att öka möjligheterna till snabbare integration i det svenska samhället. Men också för att hjälpa dem att bilda en meningsfull sysselsättning under sommarlovet.

Tisdagens aktivitet var av det högtidligare slaget när landshövding Kenneth Johansson gästade Tingvallagymnasiet för träffa ungdomarna.

– Jag blev väldigt glad när jag blev inbjuden och fick chansen att möta dessa fantastiskt trevliga ungdomar. Jag tar alla tillfällen i akt att träffa nya värmlänningar, säger landshövding Kenneth Johansson.

Återbesök

Landshövdingen berättade om sin roll i Värmland, hur det svenska samhället fungerar, men la mest vikt på människors lika värde.

– Det han pratar om är viktigt och jag hoppas att vi får träffa honom igen, säger Arash, 17.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.