2016-05-31 17:26

2016-05-31 17:26

Felicia Ahlbäck ledare för ny kör i Karlstad

HALLÅ DÄR...

...Felicia Ahlbäck, 20 år, som blir ny körledare för Joyvoice som startar ny kör i Karlstad höst.

Vad blir det för musik i nya kören?

– Det blir pop, rock och soul. Jag har inte sett låtlistan än så jag vet inte precis vilka låtar det blir.

Vilka är Joyvoice?

– Det är ett koncept som grundades för två år sedan i Linköping. Nu började det närma sig 30 körer i hela Sverige. Man behöver inte kunna noter för att vara med och alla mellan 13–75 år är välkomna. Man får tillgång till ljudfiler och man får sjunga den stämma man känner för. Det ska framför allt vara roligt.

Vem är du?

– Jag är ursprungligen från Vansbro Dalarna men har bott i Karlstad två år. Jag har gått estet musik på gymnasiet och nu har jag precis avslutat en kurs på Högalids folkhögskola i Kalmar men inriktningen sång- och vokalgrupp. Vi hade ett projekt i Vimmerby där det bland annat var många nyanlända med som inte kunde svenska. Vi gjorde Sån't är livet. Det funkade jättebra.

Hur kommer det sig att du sökte det här jobbet?

– Det var min mamma som såg att de sökte körledare. Hon trodde det skulle passa mig. Så jag sökte. De flesta av deras körledare har inte musikhögskola. Personligheten spelar stor roll.

Hur känns det inför starten?

– Jag ser fram emot att ha kul. Hittills är 83 anmälda. Det känns jättepirrigt. Jag har ju bara sett körer från sångarna sida. Nu blir det något annat.

Hur är du som person?

– Jag är omtänksam och bra på att se individen. Och jag är ganska bra på att peppa folk till att ha kul och att bli avslappnade.

Var ska ni hålla till?

– Nobelgymnasiets aula.

Vad är din bästa körlåt?

– Jag har skickat in ett förslag – I dont feel like dancing, Scissor Sisters – så den hoppas jag kommer med. Den blir man glad av

Lycka till!

Vad blir det för musik i nya kören?

– Det blir pop, rock och soul. Jag har inte sett låtlistan än så jag vet inte precis vilka låtar det blir.

Vilka är Joyvoice?

– Det är ett koncept som grundades för två år sedan i Linköping. Nu började det närma sig 30 körer i hela Sverige. Man behöver inte kunna noter för att vara med och alla mellan 13–75 år är välkomna. Man får tillgång till ljudfiler och man får sjunga den stämma man känner för. Det ska framför allt vara roligt.

Vem är du?

– Jag är ursprungligen från Vansbro Dalarna men har bott i Karlstad två år. Jag har gått estet musik på gymnasiet och nu har jag precis avslutat en kurs på Högalids folkhögskola i Kalmar men inriktningen sång- och vokalgrupp. Vi hade ett projekt i Vimmerby där det bland annat var många nyanlända med som inte kunde svenska. Vi gjorde Sån't är livet. Det funkade jättebra.

Hur kommer det sig att du sökte det här jobbet?

– Det var min mamma som såg att de sökte körledare. Hon trodde det skulle passa mig. Så jag sökte. De flesta av deras körledare har inte musikhögskola. Personligheten spelar stor roll.

Hur känns det inför starten?

– Jag ser fram emot att ha kul. Hittills är 83 anmälda. Det känns jättepirrigt. Jag har ju bara sett körer från sångarna sida. Nu blir det något annat.

Hur är du som person?

– Jag är omtänksam och bra på att se individen. Och jag är ganska bra på att peppa folk till att ha kul och att bli avslappnade.

Var ska ni hålla till?

– Nobelgymnasiets aula.

Vad är din bästa körlåt?

– Jag har skickat in ett förslag – I dont feel like dancing, Scissor Sisters – så den hoppas jag kommer med. Den blir man glad av

Lycka till!