2016-05-20 12:13

2016-05-20 12:30

Konsum säljer Mansion och avvecklar Affection

karlstad

Konsum Värmland förhandlar med en större aktör om att sälja Mansion Kök & Present på Bergvik i Karlstad samtidigt som man avvecklar Affection Kosmetik på Bergvik i Karlstad.

– Det blir allt svårare för en lokal aktör att hålla jämna steg med de stora kedjorna inom fackhandeln. Vi väljer därför att lämna läget för Affection Kosmetik på Bergvik samtidigt som vi har goda förhoppningar om att hitta en större aktör som i egenskap av ny ägare är beredd att vidareutveckla Mansion Kök & Present på Bergvik, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander. 

Kombinationsbutiker

Konsum Värmland bedriver idag kombinationsbutiker som innehåller inslag av både Mansion Kök & Present samt Affection Kosmetik. Dessa butiker ligger i Kristinehamn, Säffle, Karlskoga och Arvika. Nyligen öppnades även en Affection Kosmetik på den nya handelsplatsen Valvet i Karlstad.

Dessa butiker planerar man att vidareutveckla och söker därför efter en inköpspartner.

– Det är dagligvaror som är Konsum Värmlands kärnverksamhet. Men samtidigt behöver vi ett komplement inom det sortiment vi kallar för nonfood. Därför söker vi efter en samarbetspartner inom inköpssidan som kan bidra till en mer effektiv och attraktiv varuförsörjning, säger Tomas Sjölander.

– Det blir allt svårare för en lokal aktör att hålla jämna steg med de stora kedjorna inom fackhandeln. Vi väljer därför att lämna läget för Affection Kosmetik på Bergvik samtidigt som vi har goda förhoppningar om att hitta en större aktör som i egenskap av ny ägare är beredd att vidareutveckla Mansion Kök & Present på Bergvik, säger Konsum Värmlands vd Tomas Sjölander. 

Kombinationsbutiker

Konsum Värmland bedriver idag kombinationsbutiker som innehåller inslag av både Mansion Kök & Present samt Affection Kosmetik. Dessa butiker ligger i Kristinehamn, Säffle, Karlskoga och Arvika. Nyligen öppnades även en Affection Kosmetik på den nya handelsplatsen Valvet i Karlstad.

Dessa butiker planerar man att vidareutveckla och söker därför efter en inköpspartner.

– Det är dagligvaror som är Konsum Värmlands kärnverksamhet. Men samtidigt behöver vi ett komplement inom det sortiment vi kallar för nonfood. Därför söker vi efter en samarbetspartner inom inköpssidan som kan bidra till en mer effektiv och attraktiv varuförsörjning, säger Tomas Sjölander.