2016-05-20 17:13

2016-05-20 17:13

Hjulet bara lossnade

RÅTORP: Någon saboterade åttaårige Hermans cykel

Åttaårige Herman Westén har skrapsår på hakan och flera trasiga tänder, efter att någon saboterat hans cykel.
– Det kunde ha gått så mycket värre, säger mamma Veronica Westén, dagen efter att sonen flög över cykelstyret och landade med ansiktet i asfalten.

Vid femtiden i torsdags fick Veronica Westén ett telefonsamtal från Herman. När hon svarade hörde hon honom bara skrika.

– Två förbipasserande kvinnor hade hjälpt honom att ringa. Hjulet på cykeln hade lossnat, och Herman hade flugit över styret och landat med ansiktet i asfalten. Jag kastade mig iväg, och när jag kom fram så satt han där, jättejätteledsen, med sina små trasiga tänder i handen. Det var hemskt, berättar Veronica Westén.

Herman själv hann aldrig riktigt förstå vad som hände, plötsligt flög han bara över styret. Men efter att ha kollat över cykeln är mamma Veronica Westén övertygad om att någon har saboterat den och lossat på skruvar, när den stått vid Råtorpsskolan under dagen.

– Vissa delar fattas helt. Det här är ingen olyckshändelse, säger hon.

Herman håller med, och berättar att han känner till flera andra på skolan som råkat ut för samma sak.

– Det är många på skolan som gör så här med andras cyklar, säger han.

– Flera i skolpersonalen bekräftar att de har problem med elever som går och skruvar och grejar med cyklarna, bekräftar Veronica Westén, som polisanmält händelsen.

Svårt med mitt och ditt

Skolans rektor, Magnus Sjödin, säger sig inte känna till några sabotage, däremot säger han att skolan har problem med en del äldre elever som har ”svårt att skilja på mitt och ditt”.

– Det förekommer att elever ”lånar” cyklar som står parkerade. Det är inte självklart att det här sabotaget har hänt Herman just på skolan, olyckan inträffade efter skoltid. Men det är hemskt oavsett, och jag har gått ut med information både bland personalen och på vår föräldrasajt.

Dagen efter olyckan var Herman hemma från skolan, bland annat för att gå till tandläkaren. Hos tandläkaren blev dessvärre beskedet att det inte blir några nya tänder förrän den 7 juni– de skadade tänderna tycker Herman är det värsta med det som hänt. Däremot har inte blivit rädd för att cykla.

– Vi ska cykla i Skåne i sommar, det ska bli roligt, säger han.

Vid femtiden i torsdags fick Veronica Westén ett telefonsamtal från Herman. När hon svarade hörde hon honom bara skrika.

– Två förbipasserande kvinnor hade hjälpt honom att ringa. Hjulet på cykeln hade lossnat, och Herman hade flugit över styret och landat med ansiktet i asfalten. Jag kastade mig iväg, och när jag kom fram så satt han där, jättejätteledsen, med sina små trasiga tänder i handen. Det var hemskt, berättar Veronica Westén.

Herman själv hann aldrig riktigt förstå vad som hände, plötsligt flög han bara över styret. Men efter att ha kollat över cykeln är mamma Veronica Westén övertygad om att någon har saboterat den och lossat på skruvar, när den stått vid Råtorpsskolan under dagen.

– Vissa delar fattas helt. Det här är ingen olyckshändelse, säger hon.

Herman håller med, och berättar att han känner till flera andra på skolan som råkat ut för samma sak.

– Det är många på skolan som gör så här med andras cyklar, säger han.

– Flera i skolpersonalen bekräftar att de har problem med elever som går och skruvar och grejar med cyklarna, bekräftar Veronica Westén, som polisanmält händelsen.

Svårt med mitt och ditt

Skolans rektor, Magnus Sjödin, säger sig inte känna till några sabotage, däremot säger han att skolan har problem med en del äldre elever som har ”svårt att skilja på mitt och ditt”.

– Det förekommer att elever ”lånar” cyklar som står parkerade. Det är inte självklart att det här sabotaget har hänt Herman just på skolan, olyckan inträffade efter skoltid. Men det är hemskt oavsett, och jag har gått ut med information både bland personalen och på vår föräldrasajt.

Dagen efter olyckan var Herman hemma från skolan, bland annat för att gå till tandläkaren. Hos tandläkaren blev dessvärre beskedet att det inte blir några nya tänder förrän den 7 juni– de skadade tänderna tycker Herman är det värsta med det som hänt. Däremot har inte blivit rädd för att cykla.

– Vi ska cykla i Skåne i sommar, det ska bli roligt, säger han.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.