2016-05-16 16:31

2016-05-16 16:31

Omfattande glaskrossning på två ställen under helgen

KARLSTAD: Solarium och partilokal

Två fall av glaskrossning inträffade i Karlstad under helgen. Det ena gäller ett solarium på Kungsgatan, det andra Moderaternas lokaler på Pumpgatan.

Båda de två fallen av glaskrossning bör ha genomförts under helgen, fredag kväll, lördag eller söndag. Båda upptäcktes på måndagsmorgonen och båda har polisanmälts.

På Kungsgatan i centrala Karlstad ligger ett solarium. För ett par månader sedan drabbades solariet av en anlagd brand nästan mitt dagen. Solariet är fortfarande stängt i väntan på att en renovering ska bli klar.

Solariet är inrymt i en tidigare butikslokal mitt emot Tingvallagymnasiet. Någon gång under helgen var det så någon eller några som gav sig på ett av de stora skyltfönster som vetter ut mot gatan. Det var bara den yttre rutan som gick sönder och innanför den låg det möjliga redskapet, en urdrucken flaska med franskt vin.

Kungsgatan är väl frekventerad av människor som är på väg till eller från krogen sena helgkvällar. Men solariet ligger också närmaste granne med Katolska kyrkan som under det senaste året har blivit utsatt för upprepad skadegörelse.

Moderata i Karlstad har sina lokaler på Pumpgatan på Tormestad i det hus en gång i tiden byggdes för bilförsäljaren Philipson. Entrén ligger runt hörnet tillsammans med entréer till flera olika företag. Men den eller de som krossade rutor valde ut just Moderaternas lokal och lämnade enligt uppgift de olika företagen i fred.

Skadegörelse som riktar sig mot politiska partier har de senaste veckorna varit ganska vanligt i Karlstad. Först var det Vänsterpartiets lokal som blev utsatt för äggkastning. Sedan var det Kommunistiska partiet som hällde rödfärg på CCC:s trappa inför Miljöpartiets kongress.

Båda de två fallen av glaskrossning bör ha genomförts under helgen, fredag kväll, lördag eller söndag. Båda upptäcktes på måndagsmorgonen och båda har polisanmälts.

På Kungsgatan i centrala Karlstad ligger ett solarium. För ett par månader sedan drabbades solariet av en anlagd brand nästan mitt dagen. Solariet är fortfarande stängt i väntan på att en renovering ska bli klar.

Solariet är inrymt i en tidigare butikslokal mitt emot Tingvallagymnasiet. Någon gång under helgen var det så någon eller några som gav sig på ett av de stora skyltfönster som vetter ut mot gatan. Det var bara den yttre rutan som gick sönder och innanför den låg det möjliga redskapet, en urdrucken flaska med franskt vin.

Kungsgatan är väl frekventerad av människor som är på väg till eller från krogen sena helgkvällar. Men solariet ligger också närmaste granne med Katolska kyrkan som under det senaste året har blivit utsatt för upprepad skadegörelse.

Moderata i Karlstad har sina lokaler på Pumpgatan på Tormestad i det hus en gång i tiden byggdes för bilförsäljaren Philipson. Entrén ligger runt hörnet tillsammans med entréer till flera olika företag. Men den eller de som krossade rutor valde ut just Moderaternas lokal och lämnade enligt uppgift de olika företagen i fred.

Skadegörelse som riktar sig mot politiska partier har de senaste veckorna varit ganska vanligt i Karlstad. Först var det Vänsterpartiets lokal som blev utsatt för äggkastning. Sedan var det Kommunistiska partiet som hällde rödfärg på CCC:s trappa inför Miljöpartiets kongress.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.