2016-05-11 14:29

2016-05-11 14:29

Läkare missade att sena var av

KARLSTAD

Läkaren missade att en sena i fingern var av. Nu vill en kvinna i Karlstad att Inspektionen för vård och omsorg, IVO, utreder händelsen.

Kvinnan sökte akutvård för ett djupt skärsår i en finger. Men vare sig läkaren eller sköterskan upptäckte att en sena i fingern hade gått av. Det gjorde däremot kirurgen i ett senare skede då kvinnan tvingades till ytterligare ett besök på akuten, vilket ledde till en operation.

Kvinnan menar att hon utsatts för extrem smärta och skriver i sin anmälan att hon tappat förtroende för akuten och att den första läkarens bedömning kunde ha lett till livslånga skador.

Kvinnan sökte akutvård för ett djupt skärsår i en finger. Men vare sig läkaren eller sköterskan upptäckte att en sena i fingern hade gått av. Det gjorde däremot kirurgen i ett senare skede då kvinnan tvingades till ytterligare ett besök på akuten, vilket ledde till en operation.

Kvinnan menar att hon utsatts för extrem smärta och skriver i sin anmälan att hon tappat förtroende för akuten och att den första läkarens bedömning kunde ha lett till livslånga skador.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.