2016-05-06 13:35

2016-05-06 13:35

Vattnet snart återställt

KARLSTAD: Eleverna flyttar tillbaka på tisdag, om allt går som det ska

Vattenproblemen på Ilandaskolan kan snart vara ett minne blott.
Om allt går som det ska flyttar elever och personal tillbaka till skolan på tisdag.

Vad som orsakat lukten på varmvattnet på Ilandaskolan är fortfarande oklart.

Däremot går allt åt rätt håll:

– Så här långt går det väldigt bra. Vi tog nya prover här på fredagsmorgonen, resultatet får vi på måndag. Men visar proverna på samma sak som tidigare så ska det vara ok, säger tekniske förvaltaren Tomas Karlsson.

På måndag tas skolan i drift, dock utan elever och personal.

– Vi vill testköra verksamheten en dag innan vi flyttar tillbaka eleverna. Vi kör igenom allting, städ och kök exempelvis, och om allt fungerar som det ska kommer eleverna att vara på plats på Ilandaskolan på tisdag morgon, säger rektor Anna Carlsson.

CCC en dag till

Eleverna får alltså hålla till på CCC ytterligare en skoldag, innan allt kan gå tillbaka till det normala.

– Men det har verkligen fungerat alldeles utmärkt! Såväl elever som personal har varit fantastiska och det här visar hur duktiga våra kommunala förvaltningar är på att ställa om och planera om, säger Anna Carlsson.

– Så på ett sätt har det ju varit en bra erfarenhet, att vi ser att organisationen fungerar även i sådana här sammanhang.

När NWT kommer på besök till Ilandaskolan är det full aktivitet bland rör och kranar. Varmvatten står och rinner, för att kontrollera att lukten sakta men säkert försvinner.

Luktar som stearin

– Vi har ju spolat rent ledningarna och tillsatt citronsyra, och det luktar lite som stearin. Vattnet har aldrig varit otjänligt utan haft en avvikande lukt, men allt eftersom kommer den här lukten av stearin att försvinna, säger Tomas Karlsson.

Vad som orsakat lukten på varmvattnet på Ilandaskolan är fortfarande oklart.

Däremot går allt åt rätt håll:

– Så här långt går det väldigt bra. Vi tog nya prover här på fredagsmorgonen, resultatet får vi på måndag. Men visar proverna på samma sak som tidigare så ska det vara ok, säger tekniske förvaltaren Tomas Karlsson.

På måndag tas skolan i drift, dock utan elever och personal.

– Vi vill testköra verksamheten en dag innan vi flyttar tillbaka eleverna. Vi kör igenom allting, städ och kök exempelvis, och om allt fungerar som det ska kommer eleverna att vara på plats på Ilandaskolan på tisdag morgon, säger rektor Anna Carlsson.

CCC en dag till

Eleverna får alltså hålla till på CCC ytterligare en skoldag, innan allt kan gå tillbaka till det normala.

– Men det har verkligen fungerat alldeles utmärkt! Såväl elever som personal har varit fantastiska och det här visar hur duktiga våra kommunala förvaltningar är på att ställa om och planera om, säger Anna Carlsson.

– Så på ett sätt har det ju varit en bra erfarenhet, att vi ser att organisationen fungerar även i sådana här sammanhang.

När NWT kommer på besök till Ilandaskolan är det full aktivitet bland rör och kranar. Varmvatten står och rinner, för att kontrollera att lukten sakta men säkert försvinner.

Luktar som stearin

– Vi har ju spolat rent ledningarna och tillsatt citronsyra, och det luktar lite som stearin. Vattnet har aldrig varit otjänligt utan haft en avvikande lukt, men allt eftersom kommer den här lukten av stearin att försvinna, säger Tomas Karlsson.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.