2016-05-06 20:20

2016-05-06 20:20

Planerar för fler krogar i Inre hamn

KARLSTAD: Anrikt magasin ska byggas om

Förvandlingen av området kring Inre hamn fortsätter. Nu planerar Löfberg fastigheter en ombyggnad av Magasin 2 vid bryggpromenaden.
– Vi tänker oss bland annat en eller flera krogar i markplanet, säger vd:n Tomas Rhöse.

Ankdammen och Barbros brygga kan snart få konkurrens om kunderna i Inre hamn. Löfberg fastigheter ska nämligen förändra inriktningen på grannbyggnaden Magasin 2.

– Det stämmer. Vi håller på att tömma de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna på verksamheter. Om ett par veckor är det klart. Tanken är att ha kontor på plan två och även på plan tre, en vindsvåning som tidigare inte har använts.

– På markplanet vill vi erbjuda möjligheter för kreativa företag att etablera sig. Vi tänker oss en eller flera krogar och kanske även någon produktion av livsmedel eller konst och är rätt breda i vårt resonemang, säger Tomas Rhöse.

Även om byggnaden ska förvändras rätt mycket invändigt ska man behålla det utvändiga utseendet. Det är nödvändigt eftersom magasinet som är från 1940-talet är Q-märkt.

– Vi inväntar svar från stadsbyggnadsnämnden för att få bygglov. Får vi klartecken drar vi snart i gång och ambitionen är att kontorsdelen ska vara klar i maj–juni 2017. Eventuellt skulle även markplanet stå klart då, men det beror på hur snabbt vi kan teckna avtal med hyresgästerna där.

Tanken är att verksamheterna i markplanet, även krogen/krogarna ska vara öppna året runt. Planen är även att ha uteserveringar.

Ankdammen och Barbros brygga kan snart få konkurrens om kunderna i Inre hamn. Löfberg fastigheter ska nämligen förändra inriktningen på grannbyggnaden Magasin 2.

– Det stämmer. Vi håller på att tömma de 5 000 kvadratmeter stora lokalerna på verksamheter. Om ett par veckor är det klart. Tanken är att ha kontor på plan två och även på plan tre, en vindsvåning som tidigare inte har använts.

– På markplanet vill vi erbjuda möjligheter för kreativa företag att etablera sig. Vi tänker oss en eller flera krogar och kanske även någon produktion av livsmedel eller konst och är rätt breda i vårt resonemang, säger Tomas Rhöse.

Även om byggnaden ska förvändras rätt mycket invändigt ska man behålla det utvändiga utseendet. Det är nödvändigt eftersom magasinet som är från 1940-talet är Q-märkt.

– Vi inväntar svar från stadsbyggnadsnämnden för att få bygglov. Får vi klartecken drar vi snart i gång och ambitionen är att kontorsdelen ska vara klar i maj–juni 2017. Eventuellt skulle även markplanet stå klart då, men det beror på hur snabbt vi kan teckna avtal med hyresgästerna där.

Tanken är att verksamheterna i markplanet, även krogen/krogarna ska vara öppna året runt. Planen är även att ha uteserveringar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.