2016-05-05 18:31

2016-05-05 18:31

Hyresgästprotest mot Nisser

KARLSTAD

Hyresgästerna hos KBAB kräver nu att Karlstads kommunalråd, Per-Samuel Nisser (M) åker ut och berättar varför kommunen tar deras pengar genom värdeöverföring och höjer hyran i stället för att låta pengarna vara kvar så hyran kan sänkas.
– Det får vara nog nu! skriver HGF i ett pressmeddelande.

”När kommunen tar tolv miljoner kronor av hyresgästernas pengar från KBAB i en process de kallar värdeöverföring är det inte första gången hyresgästerna får betala notan för ett kalas som hela Karlstad är inbjudna till”, skriver Hyresgästföreningens i Karlstad ordförande, Elisabeth Qvarnström.

Enligt HGF har värdeöverföringen pågått i fyra år – motsvarande 44 miljoner kronor.

– Det innebär att varje hyresgäst betalat i genomsnitt 6 000 kronor till kommunen, säger Elisabeth Qvarnström i pressmeddelandet.

 

”När kommunen tar tolv miljoner kronor av hyresgästernas pengar från KBAB i en process de kallar värdeöverföring är det inte första gången hyresgästerna får betala notan för ett kalas som hela Karlstad är inbjudna till”, skriver Hyresgästföreningens i Karlstad ordförande, Elisabeth Qvarnström.

Enligt HGF har värdeöverföringen pågått i fyra år – motsvarande 44 miljoner kronor.

– Det innebär att varje hyresgäst betalat i genomsnitt 6 000 kronor till kommunen, säger Elisabeth Qvarnström i pressmeddelandet.