2016-04-30 06:00

2016-04-30 06:00

Granskningarna försenade

KARLSTAD: Tre separata utredningar om Peter Landmark och Karlstad Airports företagskort

Dröjer. Den här veckan skulle granskningarna av hur Karlstad Airports förre vd Peter Landmark hanterat sitt företagskort presenteras.
Det blir inte så.

Efter NWT:s avslöjande om Karlstad Airports förre vd Peter Landmarks vidlyftiga hantering av sitt företagskort, inleddes tre olika granskningar.

* Grant Thorntons revisionsbyrå i Stockholm utreder hur Peter Landmark använt sitt företagskort. Även hur de två andra kort som fanns i bolaget har hanterats. Man undersöker också vilket ansvar styrelsens har haft, om hanteringen av korten skötts enligt kommunens attestregler.

* Advokat Anders Runebjer på Carlstads Advokatbyrå gör en separat utredning av hur Peter Landmark använt sitt företagskort. Om representation och gåvorna han har betalat med kortet skett inom ramen för lagar och interndirektiv. Den granskningen ska ge svar på om Peter Landmark ska anmälas för brott eller krävas på skadestånd.

* Kommundirektör Ulf Nyquist och Karlstad Stadshus vd Lars Sätterberg har fått kommunstyrelsens uppdrag att kartlägga omfattningen och hanteringen av samtliga 26 betalkort som finns i kommunen och de kommunala bolagen.

– Det är mer en del i vårt fortlöpande arbete, säger Lars Sätterberg. Vi får väl se om det behöver göras förändringar eller krävs mer utbildning.

– Thorntorn ska svara på om ledningen och styrelsen för Karlstad Airport följt rutinerna. Anders Runebjers granskning handlar om sakinnehållet och Peter Landmarks ifrågasatta gåvor och representation.

Resultaten av granskningarna skulle presenteras senast den 30 april.

– Vi hoppas kunna berätta någon gång under nästa vecka, säger Lars Sätterberg.

Efter NWT:s avslöjande om Karlstad Airports förre vd Peter Landmarks vidlyftiga hantering av sitt företagskort, inleddes tre olika granskningar.

* Grant Thorntons revisionsbyrå i Stockholm utreder hur Peter Landmark använt sitt företagskort. Även hur de två andra kort som fanns i bolaget har hanterats. Man undersöker också vilket ansvar styrelsens har haft, om hanteringen av korten skötts enligt kommunens attestregler.

* Advokat Anders Runebjer på Carlstads Advokatbyrå gör en separat utredning av hur Peter Landmark använt sitt företagskort. Om representation och gåvorna han har betalat med kortet skett inom ramen för lagar och interndirektiv. Den granskningen ska ge svar på om Peter Landmark ska anmälas för brott eller krävas på skadestånd.

* Kommundirektör Ulf Nyquist och Karlstad Stadshus vd Lars Sätterberg har fått kommunstyrelsens uppdrag att kartlägga omfattningen och hanteringen av samtliga 26 betalkort som finns i kommunen och de kommunala bolagen.

– Det är mer en del i vårt fortlöpande arbete, säger Lars Sätterberg. Vi får väl se om det behöver göras förändringar eller krävs mer utbildning.

– Thorntorn ska svara på om ledningen och styrelsen för Karlstad Airport följt rutinerna. Anders Runebjers granskning handlar om sakinnehållet och Peter Landmarks ifrågasatta gåvor och representation.

Resultaten av granskningarna skulle presenteras senast den 30 april.

– Vi hoppas kunna berätta någon gång under nästa vecka, säger Lars Sätterberg.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.