2016-04-25 12:19

2016-04-25 12:19

Snö på skylten ingen ursäkt

KARLSTAD

Mannen körde i 78 kilometer i timmen på 70-väg. Men han nekar till att ha kört för fort. ”Skylten var översnöad”, säger han och menar att hans fortkörning faktiskt beror på Trafikverket som inte underhållit hastighetsskyltarna.

Men argumentet håller inte, säger tingsrätten. Kan man inte läsa av skyltarna är man skyldig att hålla sig till ”föreskriven bashastighet.” Mannen fastnade i en fartkamera på riksväg 63, utanför tätort. Det betyder att bashastigheten är 70 vilket varje bilförare är skyldig att hålla sig informerad om, slår tingsrätten fast.

Mannen döms att betala 1 500 kronor i böter.

 

Men argumentet håller inte, säger tingsrätten. Kan man inte läsa av skyltarna är man skyldig att hålla sig till ”föreskriven bashastighet.” Mannen fastnade i en fartkamera på riksväg 63, utanför tätort. Det betyder att bashastigheten är 70 vilket varje bilförare är skyldig att hålla sig informerad om, slår tingsrätten fast.

Mannen döms att betala 1 500 kronor i böter.