2016-04-25 12:18

2016-04-25 12:20

Skyller fortkörning på tjuv

KARLSTAD

Den 48-årige mannens bil fastnade visserligen i fortkörningskontrollen vid Härtsöga utanför Karlstad.

”Men det var inte jag som körde”, säger mannen som tror att det kan ha varit en missbrukare som bor i hans kvarter. Mannen på bilden är rakad, flintskallig och har glasögon. ”Men jag har helskägg och hår”, säger mannen som också berättar att han har ont i ryggen – något han fört dagbok över. Och just den här dagen när hans bil passerade fartkontrollen låg han till sängs.

Men tingsrätten låter sig inte imponeras utan tycker tvärtom att den åtalade och mannen i bilen ”uppvisar flera likheter” och att hår/inte hår och skägg/inte skägg är ”egenskaper som kan förändras på tämligen kort tid”.

Mannen döms att betala 2 000 kronor i böter för fortkörning. Han körde 84 på 70-väg.

 

”Men det var inte jag som körde”, säger mannen som tror att det kan ha varit en missbrukare som bor i hans kvarter. Mannen på bilden är rakad, flintskallig och har glasögon. ”Men jag har helskägg och hår”, säger mannen som också berättar att han har ont i ryggen – något han fört dagbok över. Och just den här dagen när hans bil passerade fartkontrollen låg han till sängs.

Men tingsrätten låter sig inte imponeras utan tycker tvärtom att den åtalade och mannen i bilen ”uppvisar flera likheter” och att hår/inte hår och skägg/inte skägg är ”egenskaper som kan förändras på tämligen kort tid”.

Mannen döms att betala 2 000 kronor i böter för fortkörning. Han körde 84 på 70-väg.