2016-04-25 17:08

2016-04-25 17:08

Bra spel belönar forskningen

KARLSTAD: "Vi är alla drabbade av cancer på något sätt"

En krona per strike resulterade i 10 000 kronor till cancerforskning.

Initiativet kommer från föreningen och bowlarna i BS Kilen. I höstas kom de på idén att alla som knockade käglorna direkt skulle lägga en krona i en burk. Pengar som nu har skänkts till Lions cancerforskningsfond.

– Det är stort att få så mycket pengar, säger Rose-Marie Häring, president i Lions Club Almen i Karlstad.

Pengarna kommer att gå till forskare i Uppsala och Örebro som får söka dessa från fonden. Runt fem miljoner brukar fördelas ut varje år, medel som kommer in från gåvor, kondoleanser och klubbarna själva.

Då låter inte 10 000 så mycket?

– Det är mycket pengar ändå, vi är tacksamma för allt.

Varför valde BS Kilen det här ändamålet?

– Vi är alla drabbade av cancer på något sätt, genom familj, vänner och bekanta. Och vi valde att skänka pengarna i stället för att äta upp dem, för det är ett behjärtansvärt initiativ. Så nu utmanar vi andra bowlingföreningar i Värmland att göra samma sak, säger Birgitta Andersson, sekreterare i BS Kilen.

Initiativet kommer från föreningen och bowlarna i BS Kilen. I höstas kom de på idén att alla som knockade käglorna direkt skulle lägga en krona i en burk. Pengar som nu har skänkts till Lions cancerforskningsfond.

– Det är stort att få så mycket pengar, säger Rose-Marie Häring, president i Lions Club Almen i Karlstad.

Pengarna kommer att gå till forskare i Uppsala och Örebro som får söka dessa från fonden. Runt fem miljoner brukar fördelas ut varje år, medel som kommer in från gåvor, kondoleanser och klubbarna själva.

Då låter inte 10 000 så mycket?

– Det är mycket pengar ändå, vi är tacksamma för allt.

Varför valde BS Kilen det här ändamålet?

– Vi är alla drabbade av cancer på något sätt, genom familj, vänner och bekanta. Och vi valde att skänka pengarna i stället för att äta upp dem, för det är ett behjärtansvärt initiativ. Så nu utmanar vi andra bowlingföreningar i Värmland att göra samma sak, säger Birgitta Andersson, sekreterare i BS Kilen.