2016-04-22 17:29

2016-04-22 17:29

Hur har Ängsbacka kunnat hålla i gång så länge?

HALLÅ DÄR...

...Ida Freyschuss, vd för Ängsbacka sedan ett par år tillbaka och som i år firar kursgårdens 20-årsjubileum.

– Det är tack vare alla eldsjälar och hjältar i Ängsbackas historia, de är många som från dag ett gett allt för att hålla Ängsbacka vid liv

Hur firar ni era första 20 år?

– Vi har ett samskapande firande denna helgen, där vi till skillnad från vanliga festivaler inte bokat in workshopsledare utan har gått ut och frågat vilka som vill bidra. Vi har haft fokus på att få hit så många som möjligt av de som bidragit genom åren. Det är som en återträff för alla dem som samverkat på Ängsbacka. Det är fint att se alla återförenas.

Hur hittade du till Ängsbacka?

– Jag kom hit för 2,5 år sedan, och då hade jag aldrig varit här. Jag flyttade hit för att jag hade hört talas om Ängsbacka och trodde att det skulle vara ett ställe där jag skulle kunna känna samhörighet.

Vilket är ditt starkaste minne från de här åren?

– För mig är det en massa personliga minnen, jag träffade min partner här och mitt commitment till Ängsbacka när jag tackade ja till den här rollen.

Vilka av Ängsbackas kurser och festivaler är de mest populära?

– Vårt flaggskepp är fortfarande No mind-festivalen och även Tantra-festivalen är populär. På festivalerna är det hundratals deltagare. Bland kurser så hade vi den största kursen förra helgen, då var Kay Pollak här. Det var en ny kurs för året och han kommer tillbaka i november.

Några nyheter inför 2016 års säsong?

– Kay Pollak som sagt. Vi kommer även att ha en kundalini yoga-festival och en hållbarhetshelg i slutet av maj. Där kommer det att vara föreläsningar och workshops.

– Det är tack vare alla eldsjälar och hjältar i Ängsbackas historia, de är många som från dag ett gett allt för att hålla Ängsbacka vid liv

Hur firar ni era första 20 år?

– Vi har ett samskapande firande denna helgen, där vi till skillnad från vanliga festivaler inte bokat in workshopsledare utan har gått ut och frågat vilka som vill bidra. Vi har haft fokus på att få hit så många som möjligt av de som bidragit genom åren. Det är som en återträff för alla dem som samverkat på Ängsbacka. Det är fint att se alla återförenas.

Hur hittade du till Ängsbacka?

– Jag kom hit för 2,5 år sedan, och då hade jag aldrig varit här. Jag flyttade hit för att jag hade hört talas om Ängsbacka och trodde att det skulle vara ett ställe där jag skulle kunna känna samhörighet.

Vilket är ditt starkaste minne från de här åren?

– För mig är det en massa personliga minnen, jag träffade min partner här och mitt commitment till Ängsbacka när jag tackade ja till den här rollen.

Vilka av Ängsbackas kurser och festivaler är de mest populära?

– Vårt flaggskepp är fortfarande No mind-festivalen och även Tantra-festivalen är populär. På festivalerna är det hundratals deltagare. Bland kurser så hade vi den största kursen förra helgen, då var Kay Pollak här. Det var en ny kurs för året och han kommer tillbaka i november.

Några nyheter inför 2016 års säsong?

– Kay Pollak som sagt. Vi kommer även att ha en kundalini yoga-festival och en hållbarhetshelg i slutet av maj. Där kommer det att vara föreläsningar och workshops.