2016-04-21 16:07

2016-04-21 16:07

En häktad men två släppta

KARLSTAD/KARLSKOGA: Bilskolerazzian

På torsdagen häktades en av de tre män som greps vid en razzia mot en illegal trafikskola. Han är misstänkt för grovt bokföringsbrott. Två andra män släpptes några timmar innan men är fortfarande brottsmisstänkta.

I måndags förmiddag genomförde ekobrottskammaren i Linköping med hjälp av polisen i Bergslagen en utdragen razzia mot en misstänkt illegal trafikskola med verksamhet på flera platser i Värmland och Dalsland.

Redan kvart i åtta på morgonen greps en 53-årig man från Karlstad, möjligen i anslutning till Trafikverkets lokaler i Expositionshuset i Karlstad. 53-åringen är tidigare dömd för att ha drivit en illegal trafikskola och kan betraktas som härvans huvudman.

Senare på måndagen greps också en 34-åring och ytterligare en man i centrala Karlskoga där den illegala trafikskolan hyr en lokal. Mängder med dokument togs i beslag.

Redan i vintras fick Transportstyrelsen in tips om den illegala trafikskolan. 20 mars polisanmäldes 53-åringen men så småningom flyttades ärendet över till Ekobrottsmyndigheten eftersom misstankarna gäller grovt bokföringsbrott.

I måndags i förra veckan beslutade en åklagare vid Ekobrottsmyndigheten att de tre männen skulle anhållas och då började ett intensivt arbete för att planera ett samordnat tillslag. Först en vecka senare, i måndags den här veckan, skred man till verket.

Personal från Ekobrottsmyndigheten och flera polispatruller slog till både i Karlstad och i Karlskoga.

I måndags förmiddag genomförde ekobrottskammaren i Linköping med hjälp av polisen i Bergslagen en utdragen razzia mot en misstänkt illegal trafikskola med verksamhet på flera platser i Värmland och Dalsland.

Redan kvart i åtta på morgonen greps en 53-årig man från Karlstad, möjligen i anslutning till Trafikverkets lokaler i Expositionshuset i Karlstad. 53-åringen är tidigare dömd för att ha drivit en illegal trafikskola och kan betraktas som härvans huvudman.

Senare på måndagen greps också en 34-åring och ytterligare en man i centrala Karlskoga där den illegala trafikskolan hyr en lokal. Mängder med dokument togs i beslag.

Redan i vintras fick Transportstyrelsen in tips om den illegala trafikskolan. 20 mars polisanmäldes 53-åringen men så småningom flyttades ärendet över till Ekobrottsmyndigheten eftersom misstankarna gäller grovt bokföringsbrott.

I måndags i förra veckan beslutade en åklagare vid Ekobrottsmyndigheten att de tre männen skulle anhållas och då började ett intensivt arbete för att planera ett samordnat tillslag. Först en vecka senare, i måndags den här veckan, skred man till verket.

Personal från Ekobrottsmyndigheten och flera polispatruller slog till både i Karlstad och i Karlskoga.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.