2016-04-21 20:45

2016-04-21 20:45

Elever med gröna fingrar visade sin skicklighet

KARLSTAD: Yrkes- och gesällprov för blivande florister

De hoppas på en blomstrande framtid; floristeleverna hos Fria Läroverken som på onsdagen visade upp sina examensarbeten.

Totalt minst 100 arbetstimmar låg bakom de yrkesprover som floristeleverna visade upp i skolans lokaler.

– Alla sistaårselever har gjort ett arbete, varav tre har valt att gå upp till prövning som det heter, för att få sitt yrkesbevis. Samtliga prov har godkänts av Floristernas yrkesråd, berättar floristläraren Sara-Lisa Ludvigsson.

Att ha papper på sin yrkesskicklighet är, liksom för andra hantverkare, viktigt för florister. Efter slutprovet på gymnasieutbildningen finns möjlighet att längre fram göra ett gesällprov. Ett sådant prov avlade tre tidigare elever denna dag.

– Usch, jag är alldeles uppe i varv. Men det var kul, sa Alicia Nyström, en av dagens examinerade elever, som efter studenten börjar jobba på en handelsträdgård i Arvika.

Totalt minst 100 arbetstimmar låg bakom de yrkesprover som floristeleverna visade upp i skolans lokaler.

– Alla sistaårselever har gjort ett arbete, varav tre har valt att gå upp till prövning som det heter, för att få sitt yrkesbevis. Samtliga prov har godkänts av Floristernas yrkesråd, berättar floristläraren Sara-Lisa Ludvigsson.

Att ha papper på sin yrkesskicklighet är, liksom för andra hantverkare, viktigt för florister. Efter slutprovet på gymnasieutbildningen finns möjlighet att längre fram göra ett gesällprov. Ett sådant prov avlade tre tidigare elever denna dag.

– Usch, jag är alldeles uppe i varv. Men det var kul, sa Alicia Nyström, en av dagens examinerade elever, som efter studenten börjar jobba på en handelsträdgård i Arvika.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.