2016-04-19 08:39

2016-04-19 08:40

Karlstadsborna vill ha fler poliser i centrum

KARLSTAD

En synligare polis som patrullerar i staden, insatser mot otrygga miljöer, våld i offentlig miljö och alkohol- och narkotikarelaterad brottslighet. Det är vad Karlstadsborna vill att polisen och kommunen prioriterar i sitt medborgarlöfte.

Sammanlagt 813 personer var med och tyckte till när polisen och Karlstads kommun bjöd in till medborgardialog om brottsbekämpning och trygghetsarbete. Karlstadsborna fick välja ut tre områden som de tycker att polisen och kommunen ska prioritera att arbeta med.

– Det är jätteroligt att så många Karlstadsbor engagerat sig och vill påverka vårt arbete. Vi kommer nu att analysera materialet från dialogen och formulera ett förslag till medborgarlöfte före sommaren, säger Lennart Hynynen, kommunpolis, i ett pressmeddelande.


Det här tycker Karlstadsborna är viktigast:

1.     Våld i offentlig miljö

2.     Otrygga miljöer

3.     Narkotika- och alkoholrelaterad brottslighet

4.     Stölder och inbrott

5.     Våld i nära relationer

6.     Social oro

7.     Trafikbrott

8.     Klotter och vandalisering


– Gemensamt för de tre områden som medborgarna prioriterat är det offentliga rummet. Trygghet och säkerhet i centrum blir vårt fokus i det vidare arbetet, säger Robin Olsson, säkerhetshandledare på Trygghetscenter.

268 personer har också kommit med förslag och synpunkter. De flesta handlar om ökad synlighet av polisen, otrygga platser och trafikproblem. Bland de trafikstörningar som nämns är det framförallt oväsen från bilar nattetid vid Nobelplan på Norrstrand, höga hastigheter i bostadsområdet och vi skolor samt cykling på trottoarer.

Sammanlagt 813 personer var med och tyckte till när polisen och Karlstads kommun bjöd in till medborgardialog om brottsbekämpning och trygghetsarbete. Karlstadsborna fick välja ut tre områden som de tycker att polisen och kommunen ska prioritera att arbeta med.

– Det är jätteroligt att så många Karlstadsbor engagerat sig och vill påverka vårt arbete. Vi kommer nu att analysera materialet från dialogen och formulera ett förslag till medborgarlöfte före sommaren, säger Lennart Hynynen, kommunpolis, i ett pressmeddelande.


Det här tycker Karlstadsborna är viktigast:

1.     Våld i offentlig miljö

2.     Otrygga miljöer

3.     Narkotika- och alkoholrelaterad brottslighet

4.     Stölder och inbrott

5.     Våld i nära relationer

6.     Social oro

7.     Trafikbrott

8.     Klotter och vandalisering


– Gemensamt för de tre områden som medborgarna prioriterat är det offentliga rummet. Trygghet och säkerhet i centrum blir vårt fokus i det vidare arbetet, säger Robin Olsson, säkerhetshandledare på Trygghetscenter.

268 personer har också kommit med förslag och synpunkter. De flesta handlar om ökad synlighet av polisen, otrygga platser och trafikproblem. Bland de trafikstörningar som nämns är det framförallt oväsen från bilar nattetid vid Nobelplan på Norrstrand, höga hastigheter i bostadsområdet och vi skolor samt cykling på trottoarer.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.