2016-04-18 10:44

2016-04-18 10:44

Pickade ägg ger färre fåglar

KARLSTAD

NWT skrev på måndagen om kommunens arbete för att minska måsbeståndet i Karlstad. Kommunjägaren Ulf Linderholm vill betona att det kanske viktigaste tipset till fastighetsägare är att picka äggen i båda ändarna och sedan lägga tillbaka dessa i boet. ”Då ruvar de på äggen, men det bli ju inga ungar”.

Förra året var det första då kommunen själv testade metoden och enligt Ulf Linderholm gav det gott resultat.

NWT skrev på måndagen om kommunens arbete för att minska måsbeståndet i Karlstad. Kommunjägaren Ulf Linderholm vill betona att det kanske viktigaste tipset till fastighetsägare är att picka äggen i båda ändarna och sedan lägga tillbaka dessa i boet. ”Då ruvar de på äggen, men det bli ju inga ungar”.

Förra året var det första då kommunen själv testade metoden och enligt Ulf Linderholm gav det gott resultat.