2016-04-12 20:23

2016-04-12 20:23

Synskadade får egen sida

KOMMUNSTYRELSEN: KARLSTAD

Ny skoldirektör

Maria Kjällström har förordnats till ny skoldirektör vid barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun. Hon efterträder Staffan Skoglund och tillträder sin tjänst i slutet av sommaren.

Synskadade får egen sida

Personer med synnedsättning ska få en egen sida inom Karlstad.se där man lättare kan få information om aktuella gatuarbeten. Informationen finns egentligen redan i dag , men nu ska rutinerna ses över och informationen bli mer lättillgänglig. Detta efter en idé i ett medborgarförslag.

Mot 100 000

Vid årsskiftet hade Karlstad 89 245 invånare. För att nå visionen 100 000 behövs en årlig befolkningstillväxt på 700 personer, vilket ställer krav på 415 nya bostäder per år. I och med att stadsbyggnadsnämndens planarbetsprogram för de kommande två åren nu har godkänts av ks, är det i alla fall möjligt att bygga i den takten.

Ny skoldirektör

Maria Kjällström har förordnats till ny skoldirektör vid barn- och ungdomsförvaltningen i Karlstads kommun. Hon efterträder Staffan Skoglund och tillträder sin tjänst i slutet av sommaren.

Synskadade får egen sida

Personer med synnedsättning ska få en egen sida inom Karlstad.se där man lättare kan få information om aktuella gatuarbeten. Informationen finns egentligen redan i dag , men nu ska rutinerna ses över och informationen bli mer lättillgänglig. Detta efter en idé i ett medborgarförslag.

Mot 100 000

Vid årsskiftet hade Karlstad 89 245 invånare. För att nå visionen 100 000 behövs en årlig befolkningstillväxt på 700 personer, vilket ställer krav på 415 nya bostäder per år. I och med att stadsbyggnadsnämndens planarbetsprogram för de kommande två åren nu har godkänts av ks, är det i alla fall möjligt att bygga i den takten.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.