2016-04-08 16:17

2016-04-08 22:49

Två anhållna för villainbrott

KARLSTAD: Flera villor drabbade

(UPPDATERAD) Polis grep på fredagseftermiddagen en man som misstänks ligga bakom en inbrottsvåg i två av Karlstads villastadsdelar. En annan man smet undan, men hittades senare gömd i ett förråd.

Under torsdagen utsattes sex villor i Karlstad för inbrott. Villorna ligger i Södra Kroppkärr och Hultsberg. Tjuvarna har tagit sig in på samma sätt i alla villorna och de har bara tagit med sig smycken och kontanter. Polisen tror därför att det är samma gärningsmän till alla inbrott.

Sex inbrott

På fredagen genomfördes brottsplatsundersökningar samtidigt som polisen talade med grannar till de drabbade villorna.

Polisen gick då också ut med en uppmaning till vaksamhet. Man ville ha in uppgifter om fordon eller personer som rörde sig i området på sätt som kunde misstänkas vara förberedelser till nya inbrott. Man ville ha in så detaljerade uppgifter som möjligt, gärna signalement och registreringsnummer och till och med bilder tagna med mobilkamera.

Polisen sade sig ha erfarenheten att en inbrottsvåg av det här slaget ofta fortsätter, antingen i samma område eller på andra ställen i länet.

Misstänkt greps

På fredagseftermiddagen blev det också napp. Ett vittne tipsade om att en person hade stått och tittat in genom ett fönster till en villa på Hultsberg. Flera polispatruller skickades dit för att kontrollera en bil som visade sig vara försedd med falska registreringsskyltar från ett annat land.

En man som satt i bilen kunde gripas. Ytterligare en man, som fanns i närheten, sprang till skogs och söktes sent på eftermiddagen av en av polisens hundförare.

Efter tips från en villaägare hittades sedan den andre mannen, som hade gömt sig i ett förråd på en villatomt. Förrådsdörren brukar enligt villaägaren vi vanliga fall stå öppen, men den var nu stängd.

Under fredagskvällen anhölls de båda männen, som är 22 respektive 44 år gamla.

Under torsdagen utsattes sex villor i Karlstad för inbrott. Villorna ligger i Södra Kroppkärr och Hultsberg. Tjuvarna har tagit sig in på samma sätt i alla villorna och de har bara tagit med sig smycken och kontanter. Polisen tror därför att det är samma gärningsmän till alla inbrott.

Sex inbrott

På fredagen genomfördes brottsplatsundersökningar samtidigt som polisen talade med grannar till de drabbade villorna.

Polisen gick då också ut med en uppmaning till vaksamhet. Man ville ha in uppgifter om fordon eller personer som rörde sig i området på sätt som kunde misstänkas vara förberedelser till nya inbrott. Man ville ha in så detaljerade uppgifter som möjligt, gärna signalement och registreringsnummer och till och med bilder tagna med mobilkamera.

Polisen sade sig ha erfarenheten att en inbrottsvåg av det här slaget ofta fortsätter, antingen i samma område eller på andra ställen i länet.

Misstänkt greps

På fredagseftermiddagen blev det också napp. Ett vittne tipsade om att en person hade stått och tittat in genom ett fönster till en villa på Hultsberg. Flera polispatruller skickades dit för att kontrollera en bil som visade sig vara försedd med falska registreringsskyltar från ett annat land.

En man som satt i bilen kunde gripas. Ytterligare en man, som fanns i närheten, sprang till skogs och söktes sent på eftermiddagen av en av polisens hundförare.

Efter tips från en villaägare hittades sedan den andre mannen, som hade gömt sig i ett förråd på en villatomt. Förrådsdörren brukar enligt villaägaren vi vanliga fall stå öppen, men den var nu stängd.

Under fredagskvällen anhölls de båda männen, som är 22 respektive 44 år gamla.