2016-04-05 12:18

2016-04-05 13:19

Flygplatsen betalade nära en miljon för hotellnätter

KARLSTAD: Ordförande: "Vi hade ingen exakt uppgift om omfattningen"

Över 2 300 hotellnätter, med en kostnad på nära en miljon kronor.
Nu rapporterar SVT Nyheter Värmland hur mycket Karlstad flygplats betalade för flygbolaget BMI:s personal.

Som NWT tidigare skrivit har flygbolaget BMI sluppit att betala avgifter vid Karlstad Airport.

Enligt avtalet behöver flygbolaget BMI inte betala startavgifter eller avgifter för incheckning och bagagehantering vid flygplatsen. Karlstad Airport stod dessutom för övernattning och logi för BMI:s personal.

Bakgrunden var att flyglinjen mellan Karlstad och Frankfurt, som öppnade i maj 2014, inte var lönsam och att BMI hade hotat med att lägga ner linjen.

Trots rabatterat pris

Nu kan SVT Nyheter Värmland berätta hur mycket övernattning och logi har kostat det kommunala flygbolaget. Det handlar om fler än 2 300 hotellnätter på Scandic Winn i Karlstad och en slutnota under 2015 på totalt 986 000 kronor. Det trots ett avtal där hotellrumspriset var 400 kronor per natt och person, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

I genomsnitt under fjolåret har fler än sex personer bott på hotellet per natt på flygbolagets bekostnad. Men vissa nätter, vid ett par tillfällen, har upp till elva personer bott på hotellet samtidigt.

”Det kräver resurser”

– Vi hade ingen exakt uppgift om omfattningen, men vi hade ingen avsikt att äventyra Frankfurtlinjen, därför sa vi ja till det här avtalet, säger Nina Larsson (L), styrelseordförande i Karlstad Airport till SVT Nyheter Värmland.

Om totalsumman säger hon till kanalen:

– Det är mycket, men det kräver resurser för att få igång en sådan här linje.

Marknadschefen för Karlstad Airport, Carl Hallgren, tycker dock inte att summan är orimlig:

– Karlstad är ju bas för det här. Planet utgår härifrån varje morgon... och ibland kan man ha reservflygplan på plats och då kan det bli mycket personal, säger han till SVT Nyheter Värmland.

Som NWT tidigare skrivit har flygbolaget BMI sluppit att betala avgifter vid Karlstad Airport.

Enligt avtalet behöver flygbolaget BMI inte betala startavgifter eller avgifter för incheckning och bagagehantering vid flygplatsen. Karlstad Airport stod dessutom för övernattning och logi för BMI:s personal.

Bakgrunden var att flyglinjen mellan Karlstad och Frankfurt, som öppnade i maj 2014, inte var lönsam och att BMI hade hotat med att lägga ner linjen.

Trots rabatterat pris

Nu kan SVT Nyheter Värmland berätta hur mycket övernattning och logi har kostat det kommunala flygbolaget. Det handlar om fler än 2 300 hotellnätter på Scandic Winn i Karlstad och en slutnota under 2015 på totalt 986 000 kronor. Det trots ett avtal där hotellrumspriset var 400 kronor per natt och person, rapporterar SVT Nyheter Värmland.

I genomsnitt under fjolåret har fler än sex personer bott på hotellet per natt på flygbolagets bekostnad. Men vissa nätter, vid ett par tillfällen, har upp till elva personer bott på hotellet samtidigt.

”Det kräver resurser”

– Vi hade ingen exakt uppgift om omfattningen, men vi hade ingen avsikt att äventyra Frankfurtlinjen, därför sa vi ja till det här avtalet, säger Nina Larsson (L), styrelseordförande i Karlstad Airport till SVT Nyheter Värmland.

Om totalsumman säger hon till kanalen:

– Det är mycket, men det kräver resurser för att få igång en sådan här linje.

Marknadschefen för Karlstad Airport, Carl Hallgren, tycker dock inte att summan är orimlig:

– Karlstad är ju bas för det här. Planet utgår härifrån varje morgon... och ibland kan man ha reservflygplan på plats och då kan det bli mycket personal, säger han till SVT Nyheter Värmland.