2016-04-05 14:14

2016-04-05 14:14

Dömd för misshandel på Ikea

KARLSTAD

För några månader sedan rann det över för en 39-årig man från Karlstad.

Mannen är rullstolsburen men lider också av en allvarlig psykisk störning. Utanför kassalinjen på Ikeas varuhus i Karlstad fick han för sig att en 14-årig flicka tittade på honom. 39-åringen lyckades resa sig upp och slog flickan med knytnäven rätt i ansiktet så att det började blöda.

När flickans mormor rusade fram blev hon knuffad så att hennes glasögon gick sönder. 14-åringen svimmade av när hon kom till familjens bil och vill fortfarande inte besöka stora varuhus.

39-åringen har nu av Värmlands tingsrätt dömts som skyldig till misshandel av 14-åringen och ofredande av mormodern. Rätten tar hänsyn till mannens funktionshinder och låter straffet stanna vid skyddstillsyn, fortsatt psykiatrisk vård och behandling samt 5 000 kronor i skadestånd.

Mannen är rullstolsburen men lider också av en allvarlig psykisk störning. Utanför kassalinjen på Ikeas varuhus i Karlstad fick han för sig att en 14-årig flicka tittade på honom. 39-åringen lyckades resa sig upp och slog flickan med knytnäven rätt i ansiktet så att det började blöda.

När flickans mormor rusade fram blev hon knuffad så att hennes glasögon gick sönder. 14-åringen svimmade av när hon kom till familjens bil och vill fortfarande inte besöka stora varuhus.

39-åringen har nu av Värmlands tingsrätt dömts som skyldig till misshandel av 14-åringen och ofredande av mormodern. Rätten tar hänsyn till mannens funktionshinder och låter straffet stanna vid skyddstillsyn, fortsatt psykiatrisk vård och behandling samt 5 000 kronor i skadestånd.