2016-04-04 17:16

2016-04-05 12:22

Flygplatsstyrelsen beredd att avgå

KARLSTAD: Ställer sina platser till förfogande

Hela styrelsen för Karlstad Airport är beredd att avgå.

Styrelsen är ytterst ansvarig och tar det som hänt på största allvar, försäkrar  samtliga ledamöter som undertecknat debattartikeln i tisdagens NWT.

Man är angelägen om att de pågående granskningarna av ”uppdagade och oacceptabla brister” reds ut.

Oavsett resultatet av dessa, ställer de nu sina platser till förfogande:

– I syfte att möjliggöra att förtroendet för Karlstad Airport återupprättas.

Men man meddelar också att en del av dem ”mycket väl” kan tänka sig att fortsätta, ”om förtroende finns”.

I uppgörelsen mellan partierna i den styrande blågröna majoriteten i Karlstad har Liberalerna fått ordförandeposten i Karlstad Airport. Nina Larsson har redan meddelat att hon lämnar alla sina politiska uppdrag. Hennes företrädare, och tilltänkte efterträdare Henrik Lindblom, meddelade nyligen att han insett att hans förtroende är förbrukat.

Intressant är därför uppmaningen till bolagets ägare, Stadshus:

– Sätt samman en styrelse grundat på ett modernt valberedningsarbete med både förtroendevalda och personer med annan bakgrund. Partierna har chansen att lägga prestigen åt sidan för värmlänningarnas bästa, skriver styrelsen som i idag enbart består av politiker.

Styrelsen är ytterst ansvarig och tar det som hänt på största allvar, försäkrar  samtliga ledamöter som undertecknat debattartikeln i tisdagens NWT.

Man är angelägen om att de pågående granskningarna av ”uppdagade och oacceptabla brister” reds ut.

Oavsett resultatet av dessa, ställer de nu sina platser till förfogande:

– I syfte att möjliggöra att förtroendet för Karlstad Airport återupprättas.

Men man meddelar också att en del av dem ”mycket väl” kan tänka sig att fortsätta, ”om förtroende finns”.

I uppgörelsen mellan partierna i den styrande blågröna majoriteten i Karlstad har Liberalerna fått ordförandeposten i Karlstad Airport. Nina Larsson har redan meddelat att hon lämnar alla sina politiska uppdrag. Hennes företrädare, och tilltänkte efterträdare Henrik Lindblom, meddelade nyligen att han insett att hans förtroende är förbrukat.

Intressant är därför uppmaningen till bolagets ägare, Stadshus:

– Sätt samman en styrelse grundat på ett modernt valberedningsarbete med både förtroendevalda och personer med annan bakgrund. Partierna har chansen att lägga prestigen åt sidan för värmlänningarnas bästa, skriver styrelsen som i idag enbart består av politiker.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.