2016-04-03 10:18

2016-04-04 06:55

Svar på tal till protester mot HVB-hem vid skola

För någon vecka sedan rapporterade NWT om att föräldrar till barn på Herrhagsskolan protesterar mot ett HVB-hem som ska placeras brevid skolan. Snart flyttar ett 60-tal ensamkommande barn in.

Nu har Herrhagens familjenätverk satt upp lappar på Konsum där de påpekar riskerna med att placera ett HVB-hem så nära både Vasalundens förskola, Herrhagsskolan samt Stjärnhuset äldreboende. På lappen uppmanas boende i närheten att kontakta kommunens politiker och kräva att beslutet om att placera ensamkommande barn i området ska omprövas.

Brevid lappen från Herrhagens familjenätverk har en handskriven lapp placerats och gett svar på tal. På den handskrivna lappen hälsar man de ensamkommande barnen välkomna och påpekar att vi istället ska ta tillfället i akt att "visa vår värmländska gästfrihet". Personen som skrivit lappen uppmanar också till att vi ska vara tacksamma att våra barn gissningsvis aldrig kommer tvingas fly från sina familjer och hem.

Bilden på de båda lapparna har fått stor spridning på sociala medier där bland annat Malena Ernman delat.

– Det finns hopp! Och det finns såklart oändligt med godhet i världen!! skriver Malena Ernman om bilden på sin Facebook-sida.

Nu har Herrhagens familjenätverk satt upp lappar på Konsum där de påpekar riskerna med att placera ett HVB-hem så nära både Vasalundens förskola, Herrhagsskolan samt Stjärnhuset äldreboende. På lappen uppmanas boende i närheten att kontakta kommunens politiker och kräva att beslutet om att placera ensamkommande barn i området ska omprövas.

Brevid lappen från Herrhagens familjenätverk har en handskriven lapp placerats och gett svar på tal. På den handskrivna lappen hälsar man de ensamkommande barnen välkomna och påpekar att vi istället ska ta tillfället i akt att "visa vår värmländska gästfrihet". Personen som skrivit lappen uppmanar också till att vi ska vara tacksamma att våra barn gissningsvis aldrig kommer tvingas fly från sina familjer och hem.

Bilden på de båda lapparna har fått stor spridning på sociala medier där bland annat Malena Ernman delat.

– Det finns hopp! Och det finns såklart oändligt med godhet i världen!! skriver Malena Ernman om bilden på sin Facebook-sida.