2016-03-30 18:49

2016-03-30 18:49

Stadshotellet måste åtgärda köket

KARLSTAD: "Generellt så ser köken bra ut"

Vid en tillsyn i februari fann livsmedelsinspektören att köket i Stadshotellet hade så pass många brister att en stängning var nära.
Nu måste bristerna åtgärdas.

Vissa av bristerna påpekades redan under 2014. Sedan dess har en del åtgärdats, samtidigt nya uppstått. Bland annat är det stort slitage på golvet och rörledningarna är gamla och blir lätt smutsiga. Även fogar och kakel ska ha varit spruckna och trasiga i köket.

– Det är en gammal lokal med gamla material som måste hållas efter mer. Det har gjorts vissa kortsiktiga åtgärder, men nu förväntar vi oss att verksamheten tar bristerna på allvar, säger Jessica Olsson, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen i Karlstads kommun.

En åtgärdsplan ska upprättas av arbetsplatsen och vara inskickad till miljöförvaltningen senast den 14 april.

Ingen fara för gäster

Att ett kök har såhär många brister är inte vanligt säger Jessica Olsson.

– Generellt så ser köken bra ut i Karlstads kommun.

Köket fungerar både för frukostserveringen i hotellet och för restaurangen Bishop's arms.

– Det är många matgäster som äter där. Men de har goda rutiner kring mathanteringen, så det har inte varit någon akut risk för gästerna vågar jag påstå. Men om bristerna inte åtgärdas finns det risk för att mathanteringen inte blir säker, säger Jessica Olsson.

Anna Björkenstam Wedberg är tillförordnad hotellchef på Stadshotellet. Till SVT Värmland säger hon att hon tar kritiken på största allvar.

– På torsdag kommer en delegation från huvudkontoret hit och då ska vi ta beslut om detta. Vi ska renovera hela köket, golv, tak, inredning, rubbet, men det kommer inte kunna vara klart till i april. Vi får ta det mest akuta först, säger hon till SVT Värmland.

Vissa av bristerna påpekades redan under 2014. Sedan dess har en del åtgärdats, samtidigt nya uppstått. Bland annat är det stort slitage på golvet och rörledningarna är gamla och blir lätt smutsiga. Även fogar och kakel ska ha varit spruckna och trasiga i köket.

– Det är en gammal lokal med gamla material som måste hållas efter mer. Det har gjorts vissa kortsiktiga åtgärder, men nu förväntar vi oss att verksamheten tar bristerna på allvar, säger Jessica Olsson, livsmedelsinspektör på miljöförvaltningen i Karlstads kommun.

En åtgärdsplan ska upprättas av arbetsplatsen och vara inskickad till miljöförvaltningen senast den 14 april.

Ingen fara för gäster

Att ett kök har såhär många brister är inte vanligt säger Jessica Olsson.

– Generellt så ser köken bra ut i Karlstads kommun.

Köket fungerar både för frukostserveringen i hotellet och för restaurangen Bishop's arms.

– Det är många matgäster som äter där. Men de har goda rutiner kring mathanteringen, så det har inte varit någon akut risk för gästerna vågar jag påstå. Men om bristerna inte åtgärdas finns det risk för att mathanteringen inte blir säker, säger Jessica Olsson.

Anna Björkenstam Wedberg är tillförordnad hotellchef på Stadshotellet. Till SVT Värmland säger hon att hon tar kritiken på största allvar.

– På torsdag kommer en delegation från huvudkontoret hit och då ska vi ta beslut om detta. Vi ska renovera hela köket, golv, tak, inredning, rubbet, men det kommer inte kunna vara klart till i april. Vi får ta det mest akuta först, säger hon till SVT Värmland.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.