2016-03-21 08:34

2016-03-21 10:49

Nu ska gatorna sopas rena från grus

KARLSTAD

På måndag börjar Karlstads kommun städa upp efter vintern och välkomnar våren genom att sopa upp sand och grus från gator och cykelvägar.

Fyra olika ”sopningslag” kommer att jobba från olika håll för att få undan gruset så fort som möjligt. I början av maj beräknas det vara färdigsopat.

Först ut är cykelbanorna och veckan efter kommer kommunen att sopa på skolor och förskolor för att sedan sopa i bostadsområdena i kommunen.

– Det är mindre mängd grus att sopa i år eftersom vi har haft en ganska mild vinter så vi hoppas att vi kommer att bli klara snabbare än vanligt. Men det beror på vädret, säger Stefan Björkman, på teknik- och fastighetsförvaltningen som ansvarar för sandupptagningen i kommunen.

 

 

Fyra olika ”sopningslag” kommer att jobba från olika håll för att få undan gruset så fort som möjligt. I början av maj beräknas det vara färdigsopat.

Först ut är cykelbanorna och veckan efter kommer kommunen att sopa på skolor och förskolor för att sedan sopa i bostadsområdena i kommunen.

– Det är mindre mängd grus att sopa i år eftersom vi har haft en ganska mild vinter så vi hoppas att vi kommer att bli klara snabbare än vanligt. Men det beror på vädret, säger Stefan Björkman, på teknik- och fastighetsförvaltningen som ansvarar för sandupptagningen i kommunen.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.