2016-03-18 19:13

2016-03-18 19:13

Snart lanseras ny grön fond

KARLSTAD: Skall medverka till viktig omställning

Under våren i år kommer Tillväxtverket att närmare presentera en grön fond som bygger på medel från europeiska utvecklingsfonden inom EU samt nationella medel. Fonden skall också samverka med privata investerare. Det avslöjade Gunilla Nordlöf, generaldirektör i Tillväxtverket, vid näringslivsforum 100 grader Karlstad.
- Jag skulle tro att medlemmarna i det värmländska skogsindustriklustret The Paper Province kommer att gilla den här satsningen.

Gunilla Nordlöf menade att Värmland ligger långt framme på en rad områden.

- Digitaliseringen är viktig, men glöm inte att slå vakt om basnäringarna och den utveckling dessa kan bjuda på. Jag skulle också önska att Värmland blev bättre på innovationsskapandet samt att samarbetet mellan det privata näringslivet, det offentliga och akademin blev bättre. Detta gäller inte bara Värmland utan de flesta länen.

Gunilla Nordlöf menade att Värmland ligger långt framme på en rad områden.

- Digitaliseringen är viktig, men glöm inte att slå vakt om basnäringarna och den utveckling dessa kan bjuda på. Jag skulle också önska att Värmland blev bättre på innovationsskapandet samt att samarbetet mellan det privata näringslivet, det offentliga och akademin blev bättre. Detta gäller inte bara Värmland utan de flesta länen.