2016-03-18 20:32

2016-03-18 20:32

Ny krog vid torget

KARLSTAD: Kungsgatan får krog med historia

Nöjesfabriken, Cava 42, Bar Teatral, Welo och nu Apotekare Kaijsers Köksmingel.
På onsdag är det premiär för Peter Eriksson och Willi Schmidts femte krog i Karlstad, med en alldeles egen historia.

På Kungsgatan 14, vid Stora torget i Karlstad, låg på 1800-talet Karlstads apotek. 1865 tog apotekaren Lorentz Kaijser över det och året efter utbröt den stora branden i Karlstad som ödelade det mesta. Han byggde snabbt upp apoteket igen och blev med åren en profil i Karlstad med ett finger med i många företag i staden.

På samma plats och till Kaijsers minne öppnar på onsdag krogen Apotekare Kaijsers Köksmingel.

– Precis som på Cava 42 jobbar vi med gamla material och retrostil. Baren är låg och ska kännas som en köksö och i centrum för menyn står vår kolugn. Men förutom grillat kommer det finnas en stor vegetarisk meny och en del tapasrätter, säger Peter Eriksson.

Han och Willi Schmidt har delat av Score och senare Jaguars gamla lokaler och driver nu Welo och Kaijsers sida vid sida. Och först på plats att spana in krogen är Lorentz barnbarnsbarn Hans Kaijser, 78 år.

– Hade jag varit rabiat nykterist så hade jag inte velat ha mitt namn på en krog. Men det är jag inte så det här tycker jag var roligt. En positiv överraskning, säger han.

På Kungsgatan 14, vid Stora torget i Karlstad, låg på 1800-talet Karlstads apotek. 1865 tog apotekaren Lorentz Kaijser över det och året efter utbröt den stora branden i Karlstad som ödelade det mesta. Han byggde snabbt upp apoteket igen och blev med åren en profil i Karlstad med ett finger med i många företag i staden.

På samma plats och till Kaijsers minne öppnar på onsdag krogen Apotekare Kaijsers Köksmingel.

– Precis som på Cava 42 jobbar vi med gamla material och retrostil. Baren är låg och ska kännas som en köksö och i centrum för menyn står vår kolugn. Men förutom grillat kommer det finnas en stor vegetarisk meny och en del tapasrätter, säger Peter Eriksson.

Han och Willi Schmidt har delat av Score och senare Jaguars gamla lokaler och driver nu Welo och Kaijsers sida vid sida. Och först på plats att spana in krogen är Lorentz barnbarnsbarn Hans Kaijser, 78 år.

– Hade jag varit rabiat nykterist så hade jag inte velat ha mitt namn på en krog. Men det är jag inte så det här tycker jag var roligt. En positiv överraskning, säger han.