2016-03-18 17:01

2016-03-18 18:10

Granskningen fördjupas och utökas

KARLSTAD: Inget fakturaunderlag under 2015 har attesterats

(UPPDATERAD) Efter avslöjandet om hanteringen av förre flygplats-vd:n Peter Landmarks kvitton beslutade Karlstads kommunstyrelse på fredagen att utvidga granskningen av bolaget.
Dessutom ska hela kommunkoncernens kvitton granskas.

Enligt nya uppgifter till NWT har inte ett enda fakturaunderlag under hela 2015 och fram till nu attesterats av Karlstad Airports styrelse. Vilket borde ha gjorts.

Kommunstyrelsens beslut, att utvidga granskningen, har skett i dialog med Karlstad Airports styrelse.

Den får nu i uppdrag att externt beställa och genomföra en fördjupad granskning av hur företagskorten vid Karlstad Airport har använts. Granskningen ska genomföras enligt Stadshus anvisningar och resultatet ska delges kommunstyrelsen och Stadshus.

– Men med tanke på de frågor som uppkommit i samband med utredningen av Karlstad Airport, vill vi ta reda på om det finns behov av att vidta ytterligare åtgärder för att något liknande inte ska inträffa igen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dessutom har kommunstyrelsen gett kommundirektören och Karlstads Stadshus vd i uppdrag att se över hela koncernens kortanvändning och representation samt hur villkoren ser ut kring resor.

Kommunstyrelsen vill också utreda på vilket sätt koncernen säkerställer att alla medarbetare vet hur de ska slå larm om eventuella brister eller missförhållanden.

– Vi tycker att det är viktigt att gå till botten med de frågetecken som finns vad gäller deltagare vid representationstillfällen och mottagare av gåvor, säger Sune Ekbåge (S), vice ordförande i Karlstad Airport AB.

Därför får en extern konsult i uppdrag att undersöka uppgifterna om syfte och deltagare på alla kvitton.

Det betyder att ett antal personer som förekommer i redovisningen kommer att kontaktas. Det sker som ett komplement till den externa granskningen av betalkorten och genomgången av administrativa rutiner.

Enligt nya uppgifter till NWT har inte ett enda fakturaunderlag under hela 2015 och fram till nu attesterats av Karlstad Airports styrelse. Vilket borde ha gjorts.

Kommunstyrelsens beslut, att utvidga granskningen, har skett i dialog med Karlstad Airports styrelse.

Den får nu i uppdrag att externt beställa och genomföra en fördjupad granskning av hur företagskorten vid Karlstad Airport har använts. Granskningen ska genomföras enligt Stadshus anvisningar och resultatet ska delges kommunstyrelsen och Stadshus.

– Men med tanke på de frågor som uppkommit i samband med utredningen av Karlstad Airport, vill vi ta reda på om det finns behov av att vidta ytterligare åtgärder för att något liknande inte ska inträffa igen, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande.

Dessutom har kommunstyrelsen gett kommundirektören och Karlstads Stadshus vd i uppdrag att se över hela koncernens kortanvändning och representation samt hur villkoren ser ut kring resor.

Kommunstyrelsen vill också utreda på vilket sätt koncernen säkerställer att alla medarbetare vet hur de ska slå larm om eventuella brister eller missförhållanden.

– Vi tycker att det är viktigt att gå till botten med de frågetecken som finns vad gäller deltagare vid representationstillfällen och mottagare av gåvor, säger Sune Ekbåge (S), vice ordförande i Karlstad Airport AB.

Därför får en extern konsult i uppdrag att undersöka uppgifterna om syfte och deltagare på alla kvitton.

Det betyder att ett antal personer som förekommer i redovisningen kommer att kontaktas. Det sker som ett komplement till den externa granskningen av betalkorten och genomgången av administrativa rutiner.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.