2016-03-17 08:38

2016-03-17 11:30

Systembolaget vill öppna butik i Välsviken

KARLSTAD: Kan öppna lagom till jul

Systembolaget har bestämt sig för att öppna en butik i Välsviken. Den hamnar i Julas fastighetsbolags nya bygge som börjar byggas under våren.
– Butiken blir på cirka 1 000 kvadratmeter och beräknas öppna i december, säger Inga Sjöblom.

Hon är butiksetablerare på Systembolaget som har skickat ett brev till Karlstads kommun där man berättar om den nya butiken.

– Befolkningen ökar i Karlstad och det behövs ytterligare en butik i området. Vi vill göra oss mer tillgängliga gentemot våra kunder. Dessutom finns vi inte i den här delen av stan, säger Inga Sjöblom.

För några år sedan lät det dock annorlunda. Då meddelade Systembolaget att Karlstad var för litet för tre butiker, men nu har man alltså ändrat sig.

– Vi ser över där det behövs nya butiker och ser Välsviken som ett bra läge. Vi hoppas att våra kunder ska bli nöjda. Den nya butiken blir på cirka 1 000 kvadratmeter och beräknas öppna i december. Den blir ungefär lika stor som butiken på Bergvik.

Den nya butiken hamnar i Julas fastighetsbolag Blankinvests nybygge som är tänkt att påbörjas under våren. Här planerar även Konsum Värmland att öppna en ny matbutik. Hur många anställda det blir i Välsviken är ännu inte klart.

– Nej, det får vi se efter sommaren. Då börjar vi rekryteringen av personalen, säger Inga Sjöblom.

På Karlstads kommun är man förstås nöjda med Systembolagets etablering.

– Det är väldigt positivt och något som vi har kämpat för länge. Butiken blir en bra komplettering av dagens utbud i Välsviken och är även bra för de boende i östra Karlstad som har haft långt till ett systembolag, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD).

Varför tror du att Systembolaget väljer att öppna ytterligare en butik i Karlstad?

– Jag tror det beror på vårt starka handelsindex och att många väljer att åka hit och handla.

Hon är butiksetablerare på Systembolaget som har skickat ett brev till Karlstads kommun där man berättar om den nya butiken.

– Befolkningen ökar i Karlstad och det behövs ytterligare en butik i området. Vi vill göra oss mer tillgängliga gentemot våra kunder. Dessutom finns vi inte i den här delen av stan, säger Inga Sjöblom.

För några år sedan lät det dock annorlunda. Då meddelade Systembolaget att Karlstad var för litet för tre butiker, men nu har man alltså ändrat sig.

– Vi ser över där det behövs nya butiker och ser Välsviken som ett bra läge. Vi hoppas att våra kunder ska bli nöjda. Den nya butiken blir på cirka 1 000 kvadratmeter och beräknas öppna i december. Den blir ungefär lika stor som butiken på Bergvik.

Den nya butiken hamnar i Julas fastighetsbolag Blankinvests nybygge som är tänkt att påbörjas under våren. Här planerar även Konsum Värmland att öppna en ny matbutik. Hur många anställda det blir i Välsviken är ännu inte klart.

– Nej, det får vi se efter sommaren. Då börjar vi rekryteringen av personalen, säger Inga Sjöblom.

På Karlstads kommun är man förstås nöjda med Systembolagets etablering.

– Det är väldigt positivt och något som vi har kämpat för länge. Butiken blir en bra komplettering av dagens utbud i Välsviken och är även bra för de boende i östra Karlstad som har haft långt till ett systembolag, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Peter Kullgren (KD).

Varför tror du att Systembolaget väljer att öppna ytterligare en butik i Karlstad?

– Jag tror det beror på vårt starka handelsindex och att många väljer att åka hit och handla.