2016-03-17 16:26

2016-03-17 16:26

Liga stjäl mobiler på nattklubbar

KARLSTAD: 26 på bara två veckor

Hela 26 mobiltelefoner har anmälts stulna i Karlstad de två senaste veckorna. Nu vill polisen att den som har sett något hör av sig.

Hittills under 2016 har polisen fått in anmälningar om 53 stulna mobiltelefoner i Karlstad. Hälften av dem, 26 stycken, har blivit stulna under de senaste två veckorna. Brottsplatsen är nästan alltid en krog eller en nattklubb. Brottstiden är den senare delen av kvällen.

Hos polisen tror man nu att stölderna är organiserade. Det handlar om en eller flera gärningsmän som går runt på krogarna och plockar åt sig telefoner utan att ägaren märker det.

Polisen uppmanar nu kroggäster att hålla ordentlig i sina mobiltelefoner så att de blir svårare att stjäla. Man kan hålla sin väska framför kroppen. Man kan låta bli att ha värdesaker i ytterfickorna. Mobiltelefon och plånbok kan man i framfickan hellre än bakfickan.

Ring 114 14

Men man uppmanar också den som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med mobiltelefonstölderna att höra av sig på telefon 114 14. Om man ser en pågående stöld ska man i stället ringa 112.

Hittills under 2016 har polisen fått in anmälningar om 53 stulna mobiltelefoner i Karlstad. Hälften av dem, 26 stycken, har blivit stulna under de senaste två veckorna. Brottsplatsen är nästan alltid en krog eller en nattklubb. Brottstiden är den senare delen av kvällen.

Hos polisen tror man nu att stölderna är organiserade. Det handlar om en eller flera gärningsmän som går runt på krogarna och plockar åt sig telefoner utan att ägaren märker det.

Polisen uppmanar nu kroggäster att hålla ordentlig i sina mobiltelefoner så att de blir svårare att stjäla. Man kan hålla sin väska framför kroppen. Man kan låta bli att ha värdesaker i ytterfickorna. Mobiltelefon och plånbok kan man i framfickan hellre än bakfickan.

Ring 114 14

Men man uppmanar också den som kan ha sett eller hört något som kan sättas i samband med mobiltelefonstölderna att höra av sig på telefon 114 14. Om man ser en pågående stöld ska man i stället ringa 112.